Edifier presenteert nieuwe AirPulse luidsprekerserie

De Edifier AirPulse A300

Edifier toonde op de CES vorige week een nieuwe serie luidsprekers: de AirPulse. Daarvoor werd dankbaar gebruik gemaakt van de kennis van Phil Jones.

De nieuwe serie AirPulse luidsprekers van Edifier zijn ontstaan dankzij een partnerschap met muzikant en audio-designer Phil Jones. Het vlaggenschip van de serie is zonder twijfel de A300. Deze is voorzien van een aluminium hoorn-ribbontweeter. Midden- en lage tonen worden verzorgd door een 6,5 inch driver voorzien van een aluminium cone. De kast van de A300 is gemaakt van 25 mm MDF, afgewerkt met kersenhoutfineer en satijnlak.

Veel aansluitmogelijkheden

De Edifier AirPulse A300 is voorzien van een batterij aan aansluitingen. Kies uit AUX, RCA, optisch digitaal, coax digitaal, USB, XLR gebalanceerd en draadloos Bluetooth met aptX. Behalve deze aansluitingen aan de achterkant, treft u daar ook regelaars aan voor lage- en hoge tonen alsmede het volume. Verder wordt een afstandsbediening meegeleverd, waarmee u kunt schakelen tussen ingangen, het volume regelt of de speakers het zwijgen oplegt (mute). Optioneel zijn passende standaards leverbaar voor de A300. De prijs van al dit moois bedraagt $1099,99 dollar. Overigens keek Alpha Audio in 2017 naar de voorganger in de vorm van de AirPulse A200. Deze bleken destijds verrassend netjes te presteren. Dat zorgt natuurlijk ook bij de A300 voor bepaalde verwachtingen!

1 reactie

  1. https://www.edifier.com/us/en/speakers/a300 Hier nog wat info. Voor een paar centen (vergelijken met, wat hier op de audiofielen site besproken wordt) Zien en klinken (afgaande op vorige test) prima. Het voordeel van actieve speakers, je hoeft niet te zoeken naar een passende combinatie. Altijd de tweeter op oorhoogte en fff uitproberen hoever deze van de achterwand en hoeken van de kamer geplaatst moeten worden. En de vrije afstand tussen de boxen aan de luisterafstand aanpassen. Elke luidsprekerbox klinkt ook beter op piepschuim geplaats, is trouwens bijna onzichtbaar als deze kleiner wordt uitgesneden als de afmeting van de A300 (Plaats hem op paper, en teken (pen langs de box) de afmeting, daarna de afmeting verkleinen en het piepschuim van ongeveer 10 cm dik, met broodmes of zaagblad snijden / zagen. En dan genieten van de muziek. Van Erroll Garner, Ben Webster, Harry de Groot orkest of J.S. (of de zonen) Bach alles bijvoorbeeld DJ Tiesto etc. klinkt…Echt weer een prima tip van Ronald Smit 🙂

Geef een antwoord