web analytics

Nieuwe audiofabrikant Austrian Audio opgericht

Austrian Audio is opgericht door ex AKG-medewerkers

Voormalige werknemers van AKG Wenen hebben een eigen bedrijf – Austrian Audio – opgericht dat nu zelf gaat concurreren met de voormalige werkgever.

Toen Samsung in 2016 AKG opkocht, had dat heel vervelende gevolgen voor werknemers van AKG in Oostenrijk. De Weense locatie werd namelijk gesloten. Blijkbaar had het ontslagen personeel weinig zin om bij de pakken neer te gaan zitten. Getuige het feit dat ze samen een nieuwe fabrikant met de naam Austrian Audio hebben opgezet. Een wellicht niet geheel onlogische stap, want de samengebalde kennis en jarenlange ervaring is natuurlijk goud waard. Overigens werd het geheel vorig jaar al opgericht. Het echte nieuws is dat volgend jaar op de Musikmesse in Frankfurt de eerste producten aan de wereld worden getoond. Vooralsnog betreft het twee studiokoptelefoons en twee condensatormicrofoons.

Eerst pro, later consument

Alle debuutproducten zijn bedoeld voor de professionele audiomarkt, maar nar verwachting zal ook snel een en ander voor de consumentenmarkt uitgebracht worden. Het is voor nu even afwachten of Austrian Audio dezelfde kwaliteit gaat halen als AKG, maar het ziet er wat dat betreft best gunstig uit. In totaal werken 23 voormalige AKG’ers in het nieuwe bedrijf. Dat moet toch tot mooie dingen leiden zou je zeggen! Het lijkt ons in ieder geval een naam en bedrijf om de komende tijd goed in gaten te houden.

Gerelateerde berichten

Gloednieuwe Server

Geachte bezoeker van Alpha Audio. Indien u helemaal geen problemen hebt gehad met het bezoeken van Alpha Audio: prima! Indien dat wel het geval is geweest: excuses daarvoor. Inmiddels draait Alpha Audio op een gloednieuwe server, zodat we in de toekomst gemakkelijker kunnen uitbreiden, zonder stabiliteitsproblemen. Helaas is een overstap naar een nieuwe server geen […]

Cambridge Audio

Nieuwsupdate CES 2015 (deel 1)

Momenteel vindt in Las Vegas de grootste elektronicabeurs ter wereld plaats, namelijk CES 2015. Omdat we dagelijks worden overspoeld met omvangrijke persberichten, bundelen we het audionieuws in korte items. U hoeft hierdoor geen ellenlange teksten te lezen, terwijl u evengoed vlot op de hoogte bent van de recentste ontwikkelingen in het audiolandschap. Hierbij het eerste deel […]

Geef een reactie