web analytics

Huawei AI Speaker, een kopie van de HomePod

Engadget maakte het bestaan van de Huawei AI Speaker wereldkundig

Dat Chinezen ondanks hun technische kennis toch vaak een soort van klonen blijven produceren bewijst Huawei met de AI Speaker.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het is nog volledig duidelijk of de nieuwe Huawei AI Speaker ooit buiten China verkrijgbaar zal zijn. Ten eerste werkt deze nieuwe slimme speaker van de Chinese fabrikant niet met een van de bekende assistenten van Amazon of Google, maar wordt een huiseigen versie ingezet met de naam, Xiaoyi. Echt handig zal dat voor ‘westerse’ gebruikers dus niet zijn. Los daarvan lijkt de speaker wel heel erg op de Apple HomePod, wat natuurlijk voor allerlei rechtszaken kan zorgen. In China zelf zal geen bedrijf daar echt wakker van liggen, daarbuiten is het een ander verhaal.

Goedkoop

In ieder geval is bekend geworden dat Dynaudio een hand heeft gehad in het akoestisch ontwerp. Verder is Huawei’s Histen-techniek ingebouwd; een equalizer die u ook aantreft in smartphones van dit merk. Blijft over de prijs: die is extreem laag met een bedrag van circa €60. Het nieuws betreffende de AI Speaker werd overigens naar buiten gebracht door Engadget.

Gerelateerde berichten

Android 4.2 miracast streaming

Google concurreert met AirPlay

NIEUWS – Wie met streaming aan de slag gaat, kan bijna niet om Apple heen. Het Amerikaanse bedrijf dat ooit begon met een concurrent voor de  IBM-pc, heeft nu bijna een monopolie als het gaat om draadloos muziek streamen. Google wil echter ook een dikke vinger in de pap en komt met een concurrent. De […]

Geneva Model S

Geneva Model S ook in zilver zijdeglans

NIEUWS – Het is eigenlijk geen nieuws, maar we melden het toch even tussen neus en lippen door: de Geneva Model S is nu ook in zilver zijdeglans. Toch leuk om te weten als u niet zo van rood of zwart hield. Waar is eigenlijk het wit gebleven?

1 reactie

Geef een reactie