web analytics

Sonus Faber kondigt ELECTA Amator III aan

De Sonus Faber ELECTA Amator III

Dit jaar bestaat Sonus faber 35 jaar en dat moet vanzelfsprekend gevierd worden. Bijvoorbeeld met deze nieuwe ELECTA Amator III luidspreker.

Het feest bij Sonus faber begon – qua jubileummodellen – in mei dit jaar met de Sonetto-serie. En nu komt daar de ELECTA Amator III bij. Mocht de naam u niet helemaal onbekend voorkomen, dan klopt dat. Sonus faber heeft zich namelijk laten inspireren door de ELECTA Amator uit 1987 en de ELECTA Amator II uit 1997. Deze modellen hebben volgens de fabrikant voor een belangrijk deel bijgedragen aan het internationale succes van het merk. De ELECTA Amator III is een tweeweg boekenplankspeaker die zich ook prima thuis voelt op een standaard. Als drivers staan een laag-middentoner met een diameter van 180 mm en een 28 mm tweeter paraat.

Vanaf november verkrijgbaar

Het frequentiebereik van de ELECTA Amator III loopt van 40 Hz tot 35000 Hz, waarbij de crossover ligt op 2500 Hz. Sonus Faber beveelt een aanstuurvermogen van tussen de 35 en 200 Watt aan, in dat geval ontstaat er geen clipping. De nominale impedantie van de speaker bedraagt 4 Ohm. Blijft over het toch wel klassiek te noemen uiterlijk. De nieuweling werd afgelopen weekend gepresenteerd op het Amerikaanse Rocky Mountain International Audio Fest. De speaker is in Europa vanaf volgende maand verkrijgbaar, voor een bedrag van €10.000 per paar inclusief standaard.

Gerelateerde berichten

IFA 2017 – DALI Calisto wireless audio systeem

DALI toont op de IFA 2017 een geheel nieuw, draadloos audiosysteem. Nu moeten de luidsprekers en de hub wel voorzien worden van energie, maar afgezien van een paar netsnoeren is er niets nodig om muziek te kunnen spelen. Het mooie aan de Calisto, is dat het uit te breiden is met een BluOS module én […]

Geef een reactie