Nieuwe platenspelers van Thorens gelanceerd

De Thorens TD 201

Thorens heeft twee nieuwe platenspelers uitgebracht in de vorm van de TD 201 en TD 202, gericht op onder meer ‘nieuwkomers’.

Om eens kennis te maken met vinyl of uw oude platencollectie nieuw leven in te blazen heeft Thorens een tweetal nieuwe snaaraangedreven platenspelers uitgebracht. De TD 201 en TD 202 zijn grotendeels vergelijkbaar, alleen beschikt de TD 202 over een ingebouwde A/D-converter plus USB-aansluiting. Dat is praktisch voor als u unieke platen die u nog ergens in de kast hebt staan wilt digitaliseren om ze voortaan makkelijk(er) bereikbaar te maken. Ook is de TD 202 voorzien van een wat zwaardere plint en wordt hij geleverd met een AT 95E cartridge. De TD 201 komt standaard met een AT 3600 cartridge.

Phono voorversterker ingebouwd

Beide nieuwe spelers van Thorens vallen in de categorie ‘plug-and-play’. Zo zijn ze voorzien van een ingebouwde phono-voorversterker, waarmee ze op iedere (voor)versterker, versterker of receiver aangesloten kunnen worden. Gebruikt u liever een eigen phono-ingang als deze beschikbaar is? Geen probleem, het in de platenspelers aanwezige exemplaar kan middels een schakelaar omzeild worden. Hebt u geen behoefte aan digitalisering, dan is de TD 201 met een prijskaartje van €499 de meest voor de hand liggende keuze. De wél van een ADC voorziene TD 202 kost €599. Beiden zijn voorzien van een zwart glanzend uiterlijk en leverbaar vanaf eind volgende maand.

Gerelateerde berichten

Apple iPhone 5

Ontwerp uw eigen app

De laatste jaren heeft een explosieve groei plaatsgevonden in de ontwikkeling en het aanbod van apps voor mobiele toepassingen. Apps stellen ons in staat om overal en altijd, plaats- en tijdonafhankelijk, toegang te hebben tot bijvoorbeeld onze muziek, en sluiten aan op een ontwikkeling waarin het digitale leven zich meer en meer afspeelt op mobiele […]

Cambridge Audio

Nieuwsupdate CES 2015 (deel 1)

Momenteel vindt in Las Vegas de grootste elektronicabeurs ter wereld plaats, namelijk CES 2015. Omdat we dagelijks worden overspoeld met omvangrijke persberichten, bundelen we het audionieuws in korte items. U hoeft hierdoor geen ellenlange teksten te lezen, terwijl u evengoed vlot op de hoogte bent van de recentste ontwikkelingen in het audiolandschap. Hierbij het eerste deel […]

1 reactie

  1. Kijk eens aan, twee nieuwe Thorens platenspelers.

    Uit de twee nieuwe telgen zou ik gaan voor de versie met een ADC. In de eerste plaats omdat ik het luisteren naar digitale bestanden makkelijk vind met een NAS. Tablet aan, itunes aan, audio aan, en een playlist kiezen.
    Ten tweede, beide hebben een uitschakelbare phono trap, zodat ik via mijn eigen phono trap in delicate audio weergave kan genieten van zoetbruine dynamische klanken.

Geef een reactie