web analytics

Nieuwe motor voor Electrocompaniet ECG-1

De Electrocompaniet ECG-1 is voorzien van een nieuwe driefasenmotor

Voor liefhebbers van vinyl en het Noorse merk Electrocompaniet is er goed nieuws: de platenspeler ECG-1 is voorzien van een nieuwe motor.

De ECG-1 is (was) de eerste platenspeler van het Noorse Electrocompaniet. Inmiddels is er een iets verbeterde versie, voorzien van een nieuwe driefasenmotor en een steviger voeding. Het moet de ECG-1 nog weer beter doen klinken. De speler is aan de bovenkant voorzien van een dikke, doorzichtige acrylplaat wat het geheel een karakteristiek uiterlijk geeft. De ECG-1 is inclusief loopwerk een eigen ontwikkeling van de Noren. De toonarm is afkomstig van Jelco, terwijl als element een speciaal voor Electrocompaniet vervaardigd exemplaar van Sound Smith beschikbaar is. Ook het draaiplateau is gemaakt van Acryl; deze keer een versie die erg lijkt op het vinyl dat voor platen gebruikt wordt. Het idee is dat u de plaat rechtstreeks oplegt, dus zonder mat. Daardoor ontstaat volgens de fabrikant een stevige koppeling tussen beide onderdelen.

Voor elk wat wils

Het aardige is dat Electrocompaniet met de ECG-1 een van de weinige fabrikanten is die voor elk medium een afspeelapparaat aanbiedt. Althans, dat beweert de fabrikant zelf. Hoe dan ook, voor vinylliefhebbers is een platenspeler een noodzakelijk onderdeel in de hifi-installatie. Deze ECG-1 in de nieuwste uitvoering kost €3840.

Gerelateerde berichten

Cd’s sneller goud en platina

Cd’s van artiesten bereiken sneller een gouden of platina status in Nederland. De Nederlandse Vereniging van Producten en Importeurs (NVPI) heeft onlangs besloten om de benodigde aantallen te verlagen.

Geef een reactie