Microsoft brengt noise cancelling hoofdtelefoon uit

Surface

Microsoft blijft het proberen op de hardwaremarkt, deze keer met een Surface hoofdtelefoon die overweg kan met Cortana.

Mocht de naam Cortana niet direct een belletje bij u doen luiden: dit is de spraakgestuurde assistent zoals ingebouwd in Windows 10. Hoewel Microsoft er als de kippen bij was toen spraakassistenten door de Grote Drie (Apple, Google en Amazon) werden geïntroduceerd, bleven de mogelijkheden van Cortana al snel achter. En daar waar het genoemde drietal allang op allerlei hardware van divers pluimage draaide, was dat bij Microsoft tot nog toe niet het geval. De Surface hoofdtelefoon moet daar verandering in brengen, als het aan de softwaregigant ligt.

Stilte

De Surface draadloze Bluetooth hoofdtelefoon van Microsoft is op dezelfde leest geschoeid als andere hardware met een ‘ingebouwde’ spraakassistent. U kunt vragen stellen, of mondeling het afspelen van muziek regelen. De oorschelpen zijn voorzien van een aanraakgevoelig oppervlak, dat een alternatief biedt voor stembesturing via Cortana. Praktisch is verder de ingebouwde noise-cancelling die moet zorgen voor een luisterervaring zonder storende omgevingsgeluiden. Volgens de fabrikant is een volle accu goed voor een speeltijd van 15 uur, met alle opties ingeschakeld. De Surface hoofdtelefoon kost $350. Daarbij neemt u natuurlijk wel een gok, want het is de eerste hoofdtelefoon van een merk dat zich normaliter niet echt op audio richt. En hoe vaak zou je het ding moeten updaten…?

3 reacties

 1. Noise Canceling ‘n prima vinding, $350,– is niets te veel. Echt dit wordt door de schrijver van dit artikel knap onderschat. Er is niets zo storend als omgevingsgeluid, eindelijk kun je altijd ongestoord naar muziek luisteren. Theoretisch is de werking van antigeluid (uit
  fase, zelfde frequenties en dB) makkelijk uit te leggen. Maar het is ontzaglijk moeilijk om antigeluid te maken, waardoor tevens de muziek door wordt weergegeven. Dit https://marcoraaphorst.nl/13705/breedte-in-het-geluid-binaural-en-uit-fase/ zet je echt aan het denken, wat een huzarenstukje Microsoft hier heeft neergezet.

  1. De grote naam op NC gebied is Bose.
   De QuitComfort 35 wordt door vele gezien als de top in NC
   Heeft Google Assistent en Alexa aan boord
   Kost $350

   Microsoft kan moeilijk daar boven gaan zitten.
   Daarnaast is het de vraag of de NC van MS het haalt bij die van Bose.

Geef een antwoord