YN-Audio gaat Duite X-odos vertegenwoordigen

De xolone van X-odos

YN-Audio gaat de distributie van het Duitse merk X-odos verzorgen. De eerste dealer is Multifoon in Rotterdam.

‘Wij zijn blij te kunnen melden dat wij vanaf heden het bijzondere Duitse merk X-odos vertegenwoordigen en hun ongekend mooie streaming oplossingen naar de Nederlandse markt gaan brengen. Wij richten ons al meer dan 5 jaar op streaming en houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Wij zijn altijd op zoek naar de pareltjes, merken die zich echt onderscheiden op het gebied van prestatie en functionaliteit. Het Duitse merk X-odos trok onze aandacht en na het beluisteren van de xo|one server waren wij enorm onder de indruk van wat deze server neerzet en hoe goed de eigen ontwikkelde App is’, aldus YN-Audio.

Klasse apart

De kersverse distributeur vervolgt: ‘Wij kennen de spelers van onder andere Lumïn (tot voor kort voerden wij dit merk en hebben de U1 ter vergelijk gebruikt), Aurender en Linn maar de xo|one is toch echt een klasse apart. Aangesloten op een goede DAC merk je hoe transparant en “clean” de weergave is; met ongekend veel detail en gevoel van ruimte. Hij is echt in staat je muziek te laten beleven en je verplaatst je in de scene waar het is opgenomen. De eigen ontwikkelde app is supersnel en gebruiksvriendelijk, ook zijn services als Tidal, Qobuz en het nieuwe HIGHRESAUDIO ingebouwd. De nieuwe app die later dit jaar uitkomt zal hele gave nieuwe functionaliteiten krijgen. Wij hebben per direct besloten dit mooie en bijzondere merk aan ons portfolio toe te voegen, de eerste dealers hebben hun enthousiasme al laten doorschemeren’.

X-odos

De man achter X-odos is Christof Poschadel. Hij heeft een achtergrond in softwareontwikkeling en al tijdens zijn studiejaren begon hij met het ontwikkelen van een eigen muziekserver. De uitgangspunten waren simpel: een intuïtieve bediening en hoogstaande prestaties. Het moest iets worden dat op alle vlakken beter was dan wat er destijds op de markt te krijgen was. In verloop der tijd ontstond zoveel interesse in zijn servers dat hij in 2014 X-odos heeft opgericht. Inmiddels vier jaar verder zijn er een tweetal modellen, de xo|one (een server met ingebouwde SSD-opslag en ripmogelijkheid) en de streamer xo|stream. Later dit jaar komen er nog versies met DAC uit. Om de maximale prestatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid te kunnen garanderen is er gekozen geen martkstandaarden te volgen, aldus de fabrikant. De xo|one en xo|stream maken gebruik van een eigen ontwikkelt platform en zijn ze te bedienen via een al even eigen intuïtieve app.

Netwerkshare

DNLA/UPNP is volgens X-odos te instabiel, de apparaten kunnen daarom alleen streamen vanaf een netwerkshare, aangesloten USB drive of in geval van de xo|one interne opslag. Wel kunnen de xo|one en xo|stream fungeren als DNLA-server waardoor u ook vanaf andere apparaten de opgeslagen muziek kunt afspelen. Verder wordt er volgens de fabrikant uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige componenten van onder andere Furutech en WBT, ook is alle interne bekabeling van extreem hoge kwaliteit. De xo|one en xo|stream ondersteunen alle gangbare formaten tot 32bit/768kHz en DSD. De xo|streamer is leverbaar vanaf €3000 en de prijzen voor de xo|one beginnen bij €7500 Euro. De eerste dealers hebben hun interesse getoond en xo|stream is al te beluisteren bij Multifoon te Rotterdam. Meer informatie vindt u op de website van de kersverse distributeur.

Geef een antwoord