web analytics

Nieuwe Google Chromecast in aantocht?

De Google Chromecast krijgt mogelijk in oktober dit jaar een upgrade in de vorm van een nieuwe versie

Het lijkt erop dat een nieuwe Google Chromecast op springen staat. Volgens de geruchtenmolen moet het apparaatje in oktober dit jaar verschijnen.

Volgens dit bericht op What Hi-Fi staat er een nieuwe Chromecast op stapel. In oktober dit jaar moet een opvolger verschijnen van het in 2015 uitgerolde streamertje, nu met onder meer Bluetooth aan boord. De Wifi-communicatie moet stabieler worden, mede dankzij een antenneversterking van 2,1 dB naar 4 dB dB op de 5 GHz-band. De oorspronkelijke Chromecast bevatte overigens al een Bluetooth-chip, maar de nieuwe versie maakt mogelijk ook luisteren via een Bluetooh-hoofdtelefoon of Bluetooth-speakers mogelijk. Dat zou een handige oplossing zijn voor een ieder die een set Bluetooth-speakers in huis heeft staan zonder streamingmogelijkheden. U voegt ze met de nieuw beoogde Chromecast dan geheel draadloos alsnog toe.

Hardware-evement

What Hi-Fi baseert zich overigens op deze bron, en gaat er voorzichtig vanuit dat de nieuwe Chromecast gepresenteerd wordt op het hardware-evenement van Google. Dat wordt dit jaar ergens in oktober gehouden, mogelijk de 28ste. Het is uiteindelijk allemaal even afwachten of het nieuwe apparaatje inderdaad op de rol staat. Maar onlogisch klinkt het geenszins, nu de originele versie toch wat – in computertermen – bejaard begint te worden. Afwachten dus nog even.

Gerelateerde berichten

Restyle Netflix

Nieuw sausje voor Netflix

Netflix maakt op zijn website bekend dat het bedrijf de apps voor gameconsoles, smart-tv’s, settopboxen en blu-ray-spelers radicaal gaat omgooien. Binnen nu en twee weken zijn de wijzigingen zichtbaar voor leden met geschikte apparatuur. Bij het ontwikkelen van het nieuwe design hebben de makers er rekening mee gehouden dat leden steeds grotere schermen gebruiken. In de interface is […]

3 reacties

  1. Ik hoop dat de Chromecast Audio t.z.t. ook een update krijgt. Een betere dac en minder jitter via de optische uitgang zou hem perfect maken. Bluetooth erbij en het is helemaal compleet. Ik gebruik meerdere CCA’s in huis voor multiroom en dat voor 39,- per stuk!
    Ik wacht ook nog op de nieuwe Google Home Mini zodat mijn audio installatie ook nog eens spraakgestuurd wordt.

Geef een reactie