Focal breidt Kanta-serie luidsprekers uit

De Focal Kanta no 1

Focal breidt de Kanta-serie speakers uit met drie nieuwe modellen. het gaat om een zuil, boekenplankspeaker en center speaker.

Het Franse Focal heeft drie nieuwe speakers aan de Kanta-serie toegevoegd. Ten eerste is er de zuil Kanta no 3, gevolgd door de boekenplankspeaker no 1 en tot slot de center speaker Kanta Center. Alle modellen gebruiken een in huis ontworpen chassis. Verder treft u in het drietal een nieuw ontwikkelde beryllium-hogetoner aan. Daarnaast is voorzien in de zogeheten NIC-aansturing die eerder toegepast werd in de Sopra-serie. Een tweetal stevige, ringvormige verdikkingen op de rand van de middentoners moet zelfresonantie onderdrukken en daarmee tot een duidelijker en vervormingsvrije weergave leiden. Deze truc is door Focal TMD genoemd, wat staat voor Tuned Mass Damper.

Nieuw materiaal frontpaneel

Focal heeft voor het frontpaneel in plaats van het welbekende MDF gekozen voor HDP, een kunststof die een 70% hogere dichtheid, 15% meer stijfheid en 25% meer demping biedt. De kast zelf bestaat uit gelaagd hout. De Kanta no 3 – de vloerstaander – is opgebouwd als driewegsysteem en beschikt over twee individueel afgestemde basreflexpoorten (een an de voorkant en een aan de achterkant). De beide andere nieuwelingen beschikken over één reflexkanaal aan de achterkant. De Kanta no 3 heeft een adviesprijs van €10.000 per paar; de no 1 kost €5000 per paar en voor de Kanta Center betaalt u €2500 per stuk.

Gerelateerde berichten

Nieuwe test-stek

Afgelopen weekend hebben we bij Alpha Audio hard gewerkt. Niet zozeer aan een review, maar aan een nieuwe testruimte. Een ruimte helemaal voor ons zelf. Een ruimte waar we luistersessies kunnen houden, trainingen kunnen houden (bijvoorbeeld over streaming) en natuurlijk lekker los kunnen gaan met reviews. Ruimte genoeg! 

PMC komt met DB1 Gold

NIEUWS – Leuk nieuws voor wie van limited Editions houdt; PMC komt met een Gold-versie van de DB1. De DB1 is een monitor-speaker die – volgens Stageacoustics – alles in zijn prijsklasse wegspeelt. De Gold is hoogwaardig afgewerkt en vanaf oktober verkijgbaar voor 1280 euro per paar. 

Napster Music

Napster is back!

NIEUWS – Jeetje, wat een jeugdsetiment komt er toch naar boven als we denken aan Napster. Die downloaddienst waar je als kind alles vandaan kon plukken. Met name mp3’tjes in ons geval. En dan niet te groot, want inbellen was duur! Napster is nu terug met Music Napster Guide om keihard de concurrentie aan te […]

Geef een reactie