web analytics

Bryston presenteert nieuwe DAC-module voor inbouw

De nieuwe DAC-module van Bryston

Bryston heeft een nieuwe DAC-module uitgebracht voor de modellen B-135 SST-2, B-135-3, BP-17 en BP-17-3, met een resolutie tot en met 192 kHz / 24 bit.

Tot nu toe waren de DAC’s in de Bryston geïntegreerde versterkers en voorversterkers gelimiteerd tot een kwaliteit van 96 kHz / 24 bit. An sich niks mis mee natuurlijk, maar het kan altijd beter. Vandaar dat de fabrikant nu de ‘2018’-versie van de inbouwbare DAC voor de modellen B-135 SST-2, B-135-3, BP-17 en BP-17-3 heeft uitgebracht. Hiermee behaalt u een kwaliteit tot en met 192 kHz / 24 bit. De nieuweling is gebaseerd op de award-winnaar BDA-3. Net als in de vlaggenschip-DAC van Bryston treft u op de nieuwe module de AKM 4490 DAC-chipset aan. En ook dezelfde trafo-gescheiden S/PDIF-ingang. Volgens de fabrikant komt de geluidskwaliteit – ondanks het feit dat dit ‘slechts’ een enkel-DACs’ kaart is – heel dicht bij die van de BDA-3. Erg prettig is dat de vers uitgerolde DAC-kaart dezelfde prijs heeft als z’n voorganger.

Zelf doen of laten doen

Bezit u al een van de hierboven genoemde modellen, dan is de nieuwe DAC eenvoudig zelf in te bouwen. Bestelt u een nieuw (compatibel) apparaat bij Bryston, dan kunt u ervoor kiezen de module gelijk in te laten bouwen. Is de kaart eenmaal ingebouwd, dan krijgt u de beschikking over twee TOSLINK optische ingangen alsmede twee RCA S/PDIF-ingangen.

Gerelateerde berichten

Hoofdkantoor Netflix

Netflix rekent op 4k-versies PlayStation 4 en Xbox One

Hoewel Ultra HD (4k) al een tijdje bestond, hebben Sony en Microsoft toentertijd besloten om deze technologie niet te integreren in hun nieuwste spelconsoles. Netflix verwacht dat daar dit jaar verandering in komt. De streamingdienst vermoedt dat er op korte termijn 4k-versies van de Xbox One en PlayStation 4 in de winkelschappen liggen.

Geef een reactie