Teufel geeft zijn luidsprekerreeks Ultima een make-over

Teufel geeft zijn luidsprekerreeks Ultima een make-over

Teufel laat weten dat ‘alle luidsprekers uit de Ultima-reeks met grote zorg en aandacht zijn herzien, met behoud van de geluidskwaliteit’.

Zes jaar na de introductie herziet Teufel zijn populairste luidsprekerreeks. Net als voorheen omvat de Ultima-reeks een staande luidspreker (Ultima 40), een boekenplankluidspreker (Ultima 20), een centerspeaker (Ultima Center) en een actieve staande luidspreker (Ultima 40 Active). De herziene reeks kenmerkt zich door subtiele verbeteringen en een fraai opgewaardeerd design. Aan de prijs is echter niets veranderd, zo meldt de fabrikant.

Teufel legt de lat nog hoger

“Het was een hele opgave”, zegt Markus Romeis, hoofd ontwikkeling bij Teufel. “Aan de ene kant wilden we onze evergreen Ultima moderniseren en aan de andere kant wilden we alles wat Ultima zo bijzonder maakt behouden.” De meest opvallende veranderingen hebben betrekking op het uiterlijk. De karakteristieke designtaal is behouden gebleven. De voorheen licht glanzende folie van de behuizing heeft plaats gemaakt voor een matte lakafwerking. Hetzelfde geldt voor het klankbord, dat in de nieuwe uitvoering eveneens mat is afgewerkt. “We zijn bijzonder tevreden met het nieuwe design”, aldus Markus Romeis. “Maar hoeveel we ook veranderd hebben, de nieuwe luidsprekers zijn duidelijk echte Ultima’s.”

Ultima: een werkelijk legendarische luidsprekerreeks

“Met name de staande luidspreker Ultima 40 is in alle opzichten een legende. Dat is evenzeer te danken aan zijn markante uiterlijk als aan zijn krachtige geluid”, zegt Sascha Mallah, de CEO van Teufel. “Met de toevoeging van een actieve staande luidspreker met Bluetooth aan onze reeks zijn we twee jaar geleden begonnen om staande luidsprekers opnieuw populair te maken onder jongeren. Uiteraard speelt zeker bij deze doelgroep de uitgesproken faire prijs een grote rol bij het succes van de reeks.” De Ultima 40 Active kreeg eveneens een make-over en werd uitgebreid met diverse nieuwe functies. Zo heeft Teufel de grootste wens van klanten ingelost door de actieve staande luidspreker te voorzien van een display dat ook op afstand goed afleesbaar is.

Feiten in vogelvlucht

 • Teufel herziet zijn populairste luidsprekerreeks Ultima
 • Ultima 40: passieve 3-kanaalssysteem staande hifi-luidspreker met twee woofers met hoog vermogen
 • Ultima 20: passieve 2- kanaalssysteemhifi-luidspreker die als stereoset of achterluidspreker kan worden ingezet voor thuisbioscoopsystemen
 • Ultima 40 Active: actieve 3-wegs staande luidspreker met bluetooth, aptX en HDMI voor perfect televisiegeluid, voor het eerst uitbreidbaar tot een 4.0- of 4.1-surround set
 • Ultima Surround: het populairste thuisbioscoopsysteem van Teufel, bestaande uit één paar Ultima 40-luidsprekers, één paar Ultima 20-luidsprekers, de nieuwe Ultima centerspeaker en de krachtige subwoofer T10
 • Nieuwe combinaties: ook de audiosystemen Ultima 20 Kombo (voorheen Kombo 42) en Ultima 40 Kombo (voorheen Kombo 62) zijn met de nieuwe Ultima-luidsprekers uitgerust, evenals diverse surround sets van Teufel
 • De Ultima 20, 40 en 40 Activezijn zowel in een witte als zwarte uitvoering verkrijgbaar
 • Alle passieve Ultima-luidsprekers en -sets kunnen per direct bij voorinschrijving worden besteld via de website van de fabrikant en worden naar verwachting eind september geleverd.

Prijzen, uitvoeringen en beschikbaarheid

De boekenplankluidspreker Ultima 20 (249,99 euro per paar) en staande luidspreker Ultima 40 (499,99 euro per paar) kunnen per direct worden besteld via www.teufelaudio.nl. Hetzelfde geldt voor de Ultima 40 Surround 5.1-set, het populairste surround systeem van Teufel (999,99 euro). De nieuwe versie van de Ultima 40 Active zal naar verwachting nog voor kerst 2018 verkrijgbaar zijn voor een prijs van 799,99 euro. Alle Ultima-luidsprekers zijn in zowel een witte als zwarte uitvoering verkrijgbaar.

6 reacties

 1. Hey Jaap,

  Ben inderdaad reuze benieuwd naar jullie review.
  De omschrijving die jullie hebben gegeven bij de UL40mk2 was goed omschreven.
  Ben heel benieuwd wat jullie ervaring is met de vergelijking UL40mk2 en de UL40mk3.
  Heb in de looptijd van de Teufel Ultima reeks zowel de UL40mk1 als de UL40mk2 in mijn bezit, zowel los en als surround set.

  Verschillen waren duidelijk waar te nemen en ben benieuwd of Teufel zijn aandacht nog wat meer heeft laten vallen op de behuizing.
  En of het hoog inderdaad een grote verandering is met deze nieuwe tweeter, welke zo te zien ook gedeeltelijk is toegepast in de Teufel Theater 500.
  Alleen heeft de Theater bij het hoog wel andere specificaties volgens hun site.

  Zie jullie review graag verschijnen.

  Groetjes,
  Yori

 2. Ben benieuwd naar jullie review/test vergelijk van de Ultima 40 MK3 met zijn voorganger. Heb destijds op basis van jullie review de MK2 aangeschaft waar ik zeer tevreden mee ben. Er zijn geloof ik naast wat design aanpassingen ook aanpassingen gedaan op o.a. de tweeter (nu met fase plug) en geoptimaliseerde geluidsafstraling e verdere fine tuning van alle componenten waardoor je een nog gebalanceerdere sound zou moeten krijgen. Ben zeer benieuwd naar de 1ste tests van de MK3!

     1. Hey Jaap,

      Ben inderdaad reuze benieuwd naar jullie review.
      De omschrijving die jullie hebben gegeven bij de UL40mk2 was goed omschreven.
      Ben heel benieuwd wat jullie ervaring is met de vergelijking UL40mk2 en de UL40mk3.
      Heb in de looptijd van de Teufel Ultima reeks zowel de UL40mk1 als de UL40mk2 in mijn bezit, zowel los en als surround set.

      Verschillen waren duidelijk waar te nemen en ben benieuwd of Teufel zijn aandacht nog wat meer heeft laten vallen op de behuizing.
      En of het hoog inderdaad een grote verandering is met deze nieuwe tweeter, welke zo te zien ook gedeeltelijk is toegepast in de Teufel Theater 500.
      Alleen heeft de Theater bij het hoog wel andere specificaties volgens hun site.

      Zie jullie review graag verschijnen.

      Groetjes,
      Yori

Geef een antwoord