web analytics

Sony brengt nieuwe high-end portable muziekspeler uit

De Sony DMP-Z1

Sony heeft een nieuwe high-end-speler – op vooralsnog alleen de Zuid-Aziatische markt – muziekspeler in de vorm van de DMP-Z1. En hij is duur…

High end en Sony is voor lang niet iedereen een logische combinatie. Toch brengt deze fabrikant regelmatig spullen uit die aan het predicaat ‘betere audio’ voldoen. Nu heeft Sony een gloednieuwe portable speler uitgebracht met als typenummer DMP-Z1. Het prijskaartje dat eraan hangt is zonder meer indrukwekkend te noemen: 61,880.00 Hong Kong Dollar, ofwel €6,917.90. Daar krijgt u een strak ogend apparaatje voor terug, voorzien van een 3,1 inch aanraakscherm. Aandachtstrekker is zonder meer de vergulde volumeknop. De DMP-Z1 speelt alles wat hi-res audio is af, inclusief DSD tot en met 11,2 MHz. Inwendig treft u een high-end hoofdtelefoonversterker aan en een dubbele Asahi Kasei Microdevices AK4497EQ DAC aan. De speler kan op netspanning draaien, of gebruik maken van het onafhankelijk batterijpakket bestaande uit vijf losse cellen. In volledig opgeladen toestand leveren die een speeltijd van tot 10 uur non-hi-res materiaal (tot 128kbps) op of tot 9 uur aan 24 / 96 kHz speeltijd.

Opslag en meer

Standaard is voorzien in 256 GB opslag, makkelijk uitbreidbaar via een tweetal micro SD-kaartslot. USB-C is paraat, net als een Bluetooth-ontvanger die aptX en HD compatibel is. Ook is Sony’s DSD Remastering Engine geïmplementeerd. Deze makt het mogelijk om alle muziekbronnen naar DSD 5,6 MHz te converteren. Voor de liefhebbers is er een Vinyl Processor-feature die dingen als een heel klein beetje platenruis, vibraties van de toonarm, en acoustische feedback van speakers naar draaitafel simuleert.

Gerelateerde berichten

headphone-heaven-2016

Prijswinnaars Headphone Heaven bekend

Tijdens de Headphone Heaven Show hebben we onder alle geregistreerde gebruikers prijzen verdeeld. Maar liefst vijf bezoekers hebben een prijs kunnen winnen. En geen verkeerde. Denk aan een AKG noise cancelling hoofdtelefoon. Een HD599 van Sennheiser, Twee Meze hoofdtelefoons en een high-end grilpan. Kortom: tijd om de gelukkigen bekend te maken!

Twitter Weekoverzicht van Alpha Audio

Twitter Weekoverzicht van Alpha Audio http://goo.gl/fb/mNDc4 # Twitter Weekoverzicht van Alpha Audio http://goo.gl/fb/tFYjh # De usb-kabelmythe http://goo.gl/fb/chY4R # @dieuwkemombarg #durftevragen Wat dacht je van Millenium? # Sta nu in de #hmh om #katie #melua live te zien. Ben benieuwd! # Voorprogramma #katie #melua erg matig. pakte niet… # Katie melua was super! # Eminent EM7195 […]

6 reacties

  1. Er zijn dames die >€65.000,– voor een jurk betalen, heren leggen > €35.000,– voor een horloge. Of €3.500.000,– voor de Aston Martin DB5 en je mag er niet mee de weg op. Maar zolang er mensen zijn die er dit voor over hebben. Geef ik Sony gelijk. Geld moet rollen.

Geef een reactie