web analytics

Sonos speakers krijgen nog dit jaar Google Assistant

De Sonos One krijgt met een beetje geluk nog voor de feestdagen de beschikking over Google Assistant

Als het een beetje meezit, krijgen de speakers van Sonos nog voor de feestdagen eindelijk de beloofde Google Assistant-update.

Sinds de lancering van de Sonos One en Beam soundbar vragen velen zich af of en wanneer Google Assistant beschikbaar komt voor deze slimme speakers. Voor nu moeten ze het doen met Alexa van Amazon. Google Assistant is – zeker voor de Nederlandse markt – natuurlijk een stuk interessanter. Naar het zich laat aanzien – zo lezen we hier – moet Google’s slimme babbelaar nog voor de feestdagen (dit jaar…) geïmplementeerd worden. Als dat inderdaad zo is, is dat goed nieuws voor de bezitters van een of beide van deze speakers. Zeker in ons land, want de spraakassistent spreekt immers sinds kort ook Nederlands. Het maakt de communicatie met de dienst een stuk makkelijker.

Beursgang

Meer nieuws betreffende Sonos: De fabrikant heeft halverwege vorige week een beursgang gemaakt. Het bedrijf zegt te profiteren van drie belangrijke ontwikkelingen, samenhangend met luistergewoonten in huis. Ten eerste is dat volgens hen de duidelijke groei van betaalde abonnementen op streaming diensten, verder de toenemende inzet van spraakassistenten en tot slot de groei van de smart home-markt. De recente beursgang ‘bekroont’ de bedrijfsvoering als het ware. En moet daarnaast zorgen voor een gezonde financiële toekomst, zo gokken we.

Gerelateerde berichten

Denon CEOL-N8

Denon presenteert: CEOL Piccolo en CEOL N-8

De kleinere muzieksystemen blijven mateloos populair. Ze zijn immers makkelijk te plaatsen, klinken niet onverdienstelijk en kunnen steeds meer. Het internet en het thuisnetwerk wordt daarbij steeds vaker als muziekbron gezien. Een goede reden dus voor de grotere spelers in deze markt om regelmatig een opgewaardeerd of geheel nieuw systeem in de markt te zetten.

Cambridge 851N

Spotify op alle Cambridge Audio streamers

Nieuwere streamers van Cambridge Audio hadden het al: Spotify. Maar de oudere streamers moesten nog even wachten. Tot nu… want Cambridge heeft een update klaar staan (of hij wordt al uitgerold) voor de NP30, Minx Xi en StreamMagic 6 V1. 

Geef een reactie