Review Mytek Liberty dac – hoofdtelefoonversterker

in Hi-Fi (969) | Reviews (749) | Hifi recensies (343) | D/A Converters (99) | Personal Audio Reviews (112) | Hoofdtelefoonversterkers (22) |


Mytek Liberty

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
979

 • Mytek Liberty
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-08-07
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 90%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 100%
 • Weergave
  Schrijver: 70%
 • Prijs
  Schrijver: 80%

Conclusie:

De Mytek Liberty zal het leven van menig fabrikant zuur hebben gemaakt met een scherp prijspunt en veel features. MQA, hoofdtelefoon-uitgang, DSD... veel inputs en zelfs balanced uit. To good to be true? Nou... het ligt eraan hoe je er naar kijkt. Wij vinden de dac weliswaar precies en detailrijk, maar het mist de betrokkenheid in de weergave die we wel vinden bij sommige concurrenten. We worden niet echt geraakt door de muziek. Dat is direct te merken als we schakelen naar bijvoorbeeld de Benchmark DAC3 of de Brooklyn van Mytek zelf. Ja: prijsklasse hoger. Maar goed... even doorsparen dan maar?

Een klein dacje met hoofdtelefoonuitgang. Wie had tien jaar geleden gedacht dat dit een populair segment zou worden? Wij ook niet echt… in ieder geval niet in deze vorm. Elke grote fabrikant heeft wel een hoofdtelefoonversterker met dac. Of een dac met hoofdtelefoonversterker; het is maar hoe u het ziet. Wij pakken vandaag de nieuwe Liberty van het welbekende Mytek. Een model van 979 euro.

U hebt 1000 euro te besteden aan een converter met hoofdtelefoonversterker. Lastig. Iets erboven zitten de MOON 230 en de Metrum Amethyst. Erg mooie modellen, maar wel iets boven die prijs. Chord heeft de Mojo die iets minder kost. Net als de door ons geteste Cyenne. Maar uit ons hoofd: OPPO heeft de Sonica dac, Advance Acoustic heeft de Paris-serie en Marantz heeft diverse modellen die binnen deze klasse vallen. En we weten dat Metrum met een model binnen de “Flint-serie” komt.

Maar dan: u wenst ook DSD, MQA, mogelijkheid een eigen voeding te gebruiken – 12 volt – en diverse in- én outputs. Dan wordt de spoeling dun. Kortom: Mytek heeft functioneel een heel interessant model in de markt gezet: veel inputs, veel functies voor een scherpe prijs.

Onder de kap

Wie denkt dat de Liberty simpelweg een Brooklyn is in een kleiner jasje: ja… deels. Maar er missen wel degelijk zaken, waaronder een discrete, analoge voortrap. Het volume wordt dus geregeld door het hart van deze converter: een ESS Sabre 9018K2M die 32 bits ter beschikking heeft. Geen verkeerde chip natuurlijk, maar een analoge regeling blijft mooier en muzikaler. (De nieuwe Brooklyn DAC+ heeft trouwens een 9028Pro). Ook de clock is geen femtoclock, zoals in de Brooklyn, maar een clock die alsnog <10ps moet halen.

We zien verder een nette voeding – schakelend model, maar dus te omzeilen – en keurige componenten voor een apparaat in deze klasse.

Bediening

De bediening van de Mytek is ontzettend eenvoudig: de draaiknop is tevens een drukknop. Wilt u een input wisselen, dan gaat dat gewoon met een drukje. Klaar. Hebt u de input gekozen, dan kunt u daarna draaien om het volume weer te regelen. Het volume wordt weergegeven in kleurtjes en het aantal leds. Rood is full throtlle. Dan gaat hij naar oranje, geel, groen, blauw.. uit. En zo gaat dat per ledje.

Goed

Véél features

Moor gemaakt

Minder goed

Mist betrokkenheid in de weergave

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: