Review Metrum Acoustics Flint mini d/a-converter

in Hi-Fi (969) | Reviews (744) | Hifi recensies (343) | D/A Converters (99) |


Metrum Acoustics Flint

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
499

 • Metrum Acoustics Flint
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-08-07
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 100%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 75%
 • Weergave
  Schrijver: 90%
 • Prijs
  Schrijver: 90%

Conclusie:

De Flint is een schattige instapper van Metrum. De DAC klinkt gemoedelijk en prettig en zal nooit analytisch aan doen. In gebruik kan het bijna niet eenvoudiger. Twee inputs één output. Klaar. Plug and play. Ideaal voor wie een eenvoudige streamer beter wil laten klinken. Wie uiteindelijk wil groeien... die loopt hoogstwaarschijnlijk tegen beperkingen aan. Maar goed: daar zijn weer andere oplossingen voor.

Klein is fijn, toch? In sommige gevallen wel natuurlijk. Een kleine auto als u in een drukke stad moet parkeren bijvoorbeeld. Of een kleine telefoon die je gemakkelijk in de zak kunt stoppen. Of wat te denken van een kleine, maar snelle laptop als u veel onderweg bent voor uw werk. Maar geldt deze regel ook met d/a-converter? We gaan het uitzoeken met de nieuwe Metrum Acoustics Flint; een kleine dac met een klein prijskaartje. 

De afgelopen tijd heeft Metrum Acoustics zijn line-up behoorlijk uitgebreid. Na de ‘oude modellen’ als de quad, octave en hex, is de nieuwe generatie gekomen. Denk aan de Pavane, Amethyst en Adagio. De meeste modellen – bijna alles wel – hebben we besproken. Dus zoek gerust op Metrum Acoustics en u vindt de reviews.

Ecosysteem

In feite is Metrum een interessant ecosysteem aan het maken. Kijkt u maar eens goed naar de producten:

Aan de top staat de Pavane dac en Adagio pre-amp dac. Daaronder zien we de Onyx dac en Jade pre-amp dac. Daar weer onder zien we de Amethyst hoofdtelefoon-versterker / dac. Voor versterking zien we nu de Forte die past bij de Adagio. En als bron is er nu de Ambre die weer netjes bij de Amethyst past.

Het ecosysteem is nog niet compleet, maar we zien duidelijk de trend. En wie Facebook volgt, zal gezien hebben dat er een kleine versie van de Ambre komt. Goh: voor bij de nieuwe Flint wellicht? Zou er dan ook iets voor hoofdtelefoons komen wellicht? En in een later stadium een “Ambre” voor de Jade / Onyx en Pavane / Adagio? En een “Baby-Forte?”

Goed

Klinkt prettig

Klein en eenvoudig

Mooi gemaakt

Minder goed

Uiteindelijk wel tikkie beperkt

 • Leuke review die me erg nieuwsgierig maakt voor een vergelijkig met mijn bluesound node 2 dac. Kan niet wachten om hem te bestellen. Hopelijk past de flint beter bij mijn aurix hoofd telefoon versterker dan de node 2. En anders ga ik de rega dac-r proberen. Dat was eigenlijk mijn eerste keuze tot deze enthousiasmerende review langs kwam!

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: