Review Bryston B135 geïntegreerde versterker

in Hi-Fi (972) | Reviews (746) | Hifi recensies (337) | Versterkers (105) | Geïntegreerd (40) |


Bryston B135 SST3

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 3.5 sterren
 • Erg goed!
6000

 • Bryston B135
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-08-02
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 100%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 60%
 • Weergave
  Schrijver: 70%
 • Prijs
  Schrijver: 60%

Conclusie:

De Bryston B135 SST3 heeft ons op sommige vlakken overtuigd. Denk aan overall controle, bouwkwaliteit en overall 'oemf'. Het is echt een zeer gecontroleerde versterker die alle speakers wel in bedwang kan houden. Echter zijn we van mening dat de voortrap in de B135 charme mist. Als we testen met andere voorversterkers horen we dat er veelal wel meer muziek door de speakers komt. We hopen dat Bryston dat stukje van de B135 nog iets mooier kan krijgen. Want dan is het zijn 6000 euro wel waard.

In de audiowereld is Bryston het equivalent van degelijk, stabiel en krachtig. Hebt u een Bryston dan is de kans groot dat uw kleinkinderen er ook nog mee kunnen (of gaan) spelen. Een Bryston never dies… Daar komt nog bij dat de recente generatie – SST3 – bijzonder goed klinkt. Niet voor niets spelen we in de referentieset met een 4B SST3. En de 3B SST3? ook een prachtig ding. De grote vraag is natuurlijk: hoe zit het met de geïntegreerde modellen? Niet iedereen wil een stapel apparaten, of kan dat zo maar even in huis halen. We pakken de B135 SST3 erbij. 

De Bryston B135 SST3 is een evolutie op de SST2 en het grote broertje van de B60R. Met twee keer 135 watt in 8 Ohm en 180 watt in 4 Ohm is het geen flauwe versterker. Sterker nog: Bryston kennende moet het nagenoeg iedere speaker wel kunnen aansturen. Ook de lastige modellen. Daar moet de 30.000 uF capaciteit per kanaal ook wel een handje helpen (60.000 uF in totaal dus). De vraag is natuurlijk: gaat hij dat ook verfijnd doen?

Een tank

Het Canadese Bryston zet al decennia audiospullen in de schappen voor zowel pro als consument. Beide gebouwd als een tank. Dikke beplating, metalen knoppen en koelribben waarmee u bij wijze van spreken paardenhoeven mee kunt afvijlen. Gebouwd voor meer dan één een generatie zullen we maar zeggen.

Deze B135 SST3 is geen uitzondering. Met 12 Kg schoon aan de haak is dit geen flauw apparaatje. En het gewicht komt niet van een loden plaat op de bodem, maar onder meer uit de dikke ringkernvoedingen: twee dikke voor de eindversterker – dual mono – en een kleinere voor de voortrap. U leest het goed: drie rinkernvoedingen.

Over dual mono gesproken: meer dual mono dan dit gaat u niet snel tegenkomen. Zelfs de inputprint is compleet gescheiden. Dus geen linker en rechter ingang onder en boven, maar helemaal links en helemaal rechts. Bryston neemt dit soort zaken serieus.

Analoog en digitaal

De Bryston B135 is een zeer rechttoe rechtaan apparaat. Op het front gewoon een serie druktoetsen voor de ingangen en een grote draaiknop voor volume. Ow… als bonus nog balans, mute en natuurlijk power voor aan en uit.

Nu is het wel mogelijk een dacprint toe te voegen. En voor vinylliefhebbers een phonostage. Nu hebben we wel vertrouwen in de phonotrap, maar de dacprint is oud… en gaat tot 24 / 96. Wij zouden hem laten liggen tot de nieuwe er is. Of gewoon een mooie, losse dac aanschaffen.

Goed

Zeer krachtige versterker

Strak en detailrijk

Degelijk gebouwd

Minder goed

Voortrap mist transparantie en betrokkenheid

(optionele) Dac-module achterhaald

 • Mooi review.Ofschoon je altijd zelf moet luisteren kun je hier wat mee,er worden to the point zaken aangestipt,wat niet altijd gebeurt.Komt natuurlijk ook omdat je direkt vergelijkingmateriaal bij de hand hebt.Verheug me op verdere tests!

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: