web analytics

Pioneer brengt betaalbare A-40AE geïntegreerde versterker uit

De A-40AE van Pioneer

Dat een goede geïntegreerde versterker u lang niet altijd de kop hoeft te kosten bewijst Pioneer met de nieuwe A-40AE.

De A-40AE van Pioneer is een geïntegreerde versterker met een uitgangsvermogen van 2 x 76 Watt in 4 Ohm. De door de fabrikant zelf ontwikkelde Direct Energy-eindtrap levert een hoog vermogen zonder de bijbehorende warmte-ontwikkeling. Het betekent dat de componenten in de versterker het niet zwaar voor de kiezen krijgen en daardoor een langer leven in het verschiet hebben liggen. In tegenstelling tot veel high-end versterkers beschikt de A-40AE over toonregeling. Deze is echter middels een knopdruk eenvoudig te omzeilen. En over omzeilen gesproken: via de Power Amp Direct-ingang omzeilt u desgewenst zelfs de ingebouwde volumeregeling. Dat kan praktisch zijn als u liever gebruik maakt van een losse voorversterker.

DAC

Standaard heeft de A-40AE ook een DAC aan boord (en een voorversterker), dus het is correct om te spreken van een geïntergreerde versterker. De Wolfson D/A-converter kan overweg met een maximale samplefrequentie van 192 kHz, wat bijvoorbeeld ook highres streamen mogelijk maakt. Daar hebt u dan wel een aparte streamer voor nodig, want deze Pioneer beschikt ‘slechts’ over digitale ingangen (Toslink en coax). Los van diverse analoge lijningangen is ook gedacht aan een MM (Moving Magnet) phono cartridge. De stalen behuizing houdt zowel elektrische als magnetische straling buiten de deur. De A-40AE is vanaf volgende maand leverbaar voor het leuke bedrag van €399.

Gerelateerde berichten

Fijne feestdagen!!!

In de periode rondom kerst en de jaarwisseling valt er traditiegetrouw weinig nieuws te ontdekken op het gebied van hifi. Om die reden nemen we in de komende twee weken even gas terug qua nieuwsvoorziening. Vanaf maandag 5 januari leest u op Alpha Audio weer de laatste weetjes uit de internationale hifi-industrie.

Technics SL-1200G

Technics komt met nieuwe direct-drive draaitafel

Jawel… het moest ook wel: een nieuwe direct drive draaitafel van Technics. Weer aangekondigd op CES in Vegas, maar eerder gezien op IFA 2015. De nieuweling heet SL-1200G (de limited Edition heet Grand Class SL-1200GAE) en wordt onder meer uitgebracht om het 50-jarig bestaan van Technics te vieren. 

Geef een reactie