Nieuwe HDMI- en netspanningskabel van Wireworld Cable Technology

De beide nieuwe kabels van Wireworld Cable Technology

Wireworld Cable Technology heeft twee nieuwe kabels uitgebracht. Eentje voor HDMI en een voor netspanning.

We beginnen met de Wireworld Sphere HDMI-kabel. Deze voldoet zelfs tot 30 m lengte aan HDMI 2.0, zo laat de fabrikant weten: ‘De Sphere HDMI-kabels van Wireworld Cable Technology voldoen volledig aan de HDMI 2.0-norm, ongeacht de kabellengte of de combinatie van aangesloten systemen. Ze garanderen dus altijd de maximale audio- en videokwaliteit (o.a. 18 Gbps, 4k/60, deep color, HDR, multistream audio), dat maakt de Sphere uniek. De kabels vanaf 7 meter gebruiken hiervoor de HD Bridge Active-chip-technologie. Deze zorgt er voor dat elke combinatie van systemen en kabels optimaal met elkaar ‘matcht’. Daarnaast garanderen de 4 volledig gescheiden 12 Gbps-kanalen van de chip onder alle omstandigheden de overdrachtsnelheid van 18 Gbps. De kabels gebruiken daarnaast bekende WCT-technologieen zoals Uni-Path en OFC’.

Actief

‘Door de grote variatie (in kwaliteit en leeftijd) van de huidige HDMI-chips levert het aansluiten van 2 verschillende systemen vrijwel nooit de maximale kwaliteit. WCT heeft na lang onderzoek de oplossing gevonden: de HD Bridge Active-chip geïntegreerd in de kabel. Deze chip ‘matcht’ onder alle omstandigheden twee willekeurige HDMI-systemen perfect. Alleen zo is de dataoverdracht altijd optimaal. De actieve connector komt aan de kant van het beeldscherm. De voedingskabel komt op een USB-aansluiting van het beeldscherm: simpel’, aldus Wireworld. De Sphere HDMI-kabels zijn vanaf augustus leverbaar in twaalf lengtes. De verkoopprijs per kabel (per stuk, incl. BTW) is inclusief gemonteerde OFC-connectors en loopt van € 55 (0,6 m) tot € 1200 (30 m).

Mini power conditioning-kabels met IEC-C7-connector

Van de Stratus, Aurora en Electra Power Conditioning Cords introduceert Wireworld Cable Technology speciale Mini-versies voor apparaten met IEC-C8B-aansluiting (de bekende ‘8-vorm’). Deze Mini’s hebben volgens de fabrikant dezelfde uitstekende eigenschappen voor een maximaal schone netspanning. Alle kabels gebruiken WCT-technologieen zoals verzilverde connectors, Composilex isolatie en FluxField-topologie, maar verschillen in het geleidermateriaal. De Mini-Stratus gebruikt OFC, de Mini-Aurora verzilverd OFC en de Mini-Electra OCC-7N*. De Wireworld Mini Power Conditioning Cords zijn vanaf augustus leverbaar in de lengtes 1, 1.5 en 2 meter. De verkoopprijzen zijn (1 m, per stuk, incl. BTW): Mini-Stratus € 89, Mini-Aurora € 149 en Mini-Electra € 169.

Voor meer informatie over beide nieuwelingen kunt u terecht bij importeur Monitor Audio Nederland B.V.

Geef een antwoord