web analytics

dCS lanceert nieuwe Bartók updsampling netwerk DAC

De Bartók upsampling DAC van dCS

De nieuwe dCS Bartók is een netwerk-DAC en hoofdtelefoonversterker in één met uitgebreide streamingmogelijkheden.

Feitelijk zijn er van de dCS Bartók twee uitvoeringen beschikbaar. Ten eerste is er een versie zonder hoofdtelefoonversterker, deze gaat voor 9.999 Britse Ponden over de toonbank. Wilt u toch liever de variant met ingebouwde klasse A hoofdtelefoonversterker, dan bemachtigt u die voor een bedrag van 11.999 Britse Ponden. De Bartók vervangt z’n voorganger Debussy als het gaat om de meest betaalbare DAC in de illustere dCS-serie apparatuur. Deze nieuwe DAC beschikt over een scala aan aansluitingen. Denk aan USB, AES en S/PDIF. Daarnaast behoort streamen via internet of lokaal vanaf een NAS tot de mogelijkheden. Ook diverse online muziekdiensten worden ondersteund, denk aan bijvoorbeeld Tidal en Spotify. Daarnaast streamt u ook muziek vanaf Apple-apparaten draadloos via Airplay. Via de netwerkinterface is volledige MQA-decodering mogelijk.

DAC

De Bartók DAC beschikt over gebalanceerde en ongebalanceerde analoge uitgangen, waarmee u rechtstreeks een eindversterker aan kunt sturen. Scheelt weer een voorversterker. De hoofdtelefoonversterker (als u voor die variant kiest) werkt volgens de fabrikant prima samen met zowel hoog- als laagohmige hoofdtelefoons, in gebalanceerde of ongebalanceerde aansturing. Als vanzelfsprekend ondersteunt deze DAC alle belangrijke codecs waaronder highres PCM en DSD tot en met DSD128. De maximale PCM-kwaliteit ligt momenteel op 24 bit / 384 kHz. Verder worden zowel native DSD als DoP afgespeeld. Voor de liefhebbers is er een uitgebreide selectie aan DSP-filters beschikbaar om het geluid helemaal naar eigen wens aan te passen. De Bartók is eenvoudig te updaten via internet of bijvoorbeeld een USB-stick.

Gerelateerde berichten

Lindemann Musicbook 25 beschikbaar bij Unique Music

De Lindemann Musicbook 25 is voor muziekfanaten een zeer interessant apparaat. Dit product is namelijk een DAC, voorversterker, streamer en cd-speler in één. Vanaf heden is de Lindemann Musicbook 25 bij de Alkmaarse winkel Unique Music te beluisteren.

Video Wolfgang Air Music

VIDEO – De Aldi gaat vanaf 17 december een streaming systeem verkopen: het Wolfgang Air Music streaming systeem. Wij hebben al een testexemplaar in handen. We pakken hem eerst even uit voordat we gaan testen. U kunt dus al even van een sneak preview genieten van dit budget streaming-systeem!

3 reacties

Geef een reactie