Review Teufel One S streaming speaker

in Reviews (752) | Streaming Audio Reviews (113) | Multiroom Audio (49) | Streaming Audio (343) |


Teufel One S

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 3 sterren
 • Goed!
250

 • Teufel One S
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-06-30
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 80%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 70%
 • Weergave
  Schrijver: 50%
 • Prijs
  Schrijver: 50%

Conclusie:

Raumfeld, het Duitse streamingmerk dat door Teufel is overgenomen, is nu geheel geïntegreerd in de productenlijn van Teufel. Het instapmodel streamingspeaker, de Teufel One S, is een geactualiseerde versie van de Raumfeld One S uit 2015.

Als stand alone luidspreker is dit een atypische Teufelspeaker. Voor 250 euro zijn er betere alternatieven op de markt. Stereo zouden deze One S best wel aardig kunnen klinken. Maar ook dan zijn er interessante opties van andere merken. Hebt u al een Teufelsysteem, dan zou de Teufel One S een prima uitbreiding kunnen zijn van uw multiroom-set; voor kleine kamers waar u een neutraal en niet erg nadrukkelijk aanwezig geluid wenst.

Nu die Mannschaft is uitgevoetbald op het WK, kunnen we ons voorstellen dat Duitsland behoefte heeft aan troost. Vanuit het perspectief van Alpha-Audio zou deze troost eruit kunnen bestaan dat Duitsland wat ons betreft nog steeds in de eredivisie speelt als het gaat om audio. Zowel aan de bovenkant van de markt als aan de basis zijn het Duitse merken die de toon zetten. Maar is dat ook zo met de Teufel One S streaming speaker? 

Om over die basis verder te gaan; denk aan merken als Nubert of Teufel. Beide merken werken met directe online verkoop en zijn daarin zeer succesvol. Nubert hebben we een aantal keren op onze testbanken gehad. Het merk kiest ervoor om primair de Duitse markt te bedienen. Bestellingen uit buurlanden als Nederland zijn meer dan welkom en worden ook adequaat behandeld qua verzending en service, maar daarmee is het ook Schluß.

Teufel vaart een andere koers. Sinds 2011 is er een website in het Nederlands, er is een Nederlands Teufel-team en enige tijd was er zelfs een flagship store in Amsterdam. Teufel is online actief in de hele EU en in China.

Nur Teufel

Teufel begon in 1979 met het verkopen van zelfbouw-pakketten voor luidsprekers. Een soort IKEA voor audio. Een paar jaar later biedt Teufel kant en klare speakers aan, en daarin is het merk verder gegaan. Wij zijn steeds aangenaam verrast door de gunstige tot zeer gunstige prijs/kwaliteitsverhouding van de Teufels. En dat ze ook eigenzinnige producten maken als de Rockster, een Bluetooth speaker van bijna een meter hoog die 120 dB geluidsdruk kan produceren, is alleen maar prijzenswaardig. Het is een bizar apparaat met een hoge LOL-factor.

Goed

licht en handzaam

prettig om achtergrondmuziek weer te geven

bedieningsknoppen aan de bovenkant zijn praktisch

Minder goed

geen accu

app niet helemaal geintegreerd met andere streamingdiensten

onduidelijke geluidssignatuur

prijs/kwaliteit

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: