Review Teufel One M streaming speaker

in Reviews (745) | Streaming Audio Reviews (113) | Multiroom Audio (49) | Streaming Audio (333) |


Teufel One M

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
499

 • Teufel One M
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-07-31
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 90%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 90%
 • Weergave
  Schrijver: 90%
 • Prijs
  Schrijver: 90%

Conclusie:

De Teufel One M 'wireless' streaming speaker is een prima stuk hardware met een fijne klank en in feite alle koppelingen en services die iemand nodig heeft. Het is mogelijk vanaf een NAS te streamen, spotify, Tidal, Soundcloud... internetradio... zeg het maar. De app is stabiel en naar onze mening overzichtelijk genoeg, maar kan wel beter. 

Doe maar Medium… Medium frisje, medium biefstuk… medium gemotoriseerd, of een medium speaker… De Nederlander is dol op medium. Niet te klein, niet te groot. En ook: niet te duur. Voelt lekker veilig. En heel eerlijk: vaak ik de medium-keuze ook wel goed. Is dat ook het geval met de Teufel One M? De grotere broer van de One S en een maatje onder… ow nee: de One L bestaat niet. Nou… Stereo M en L dan? 

We kennen de One M natuurlijk al langer. Maar dan onder de naam Raumfeld… Onlangs heeft Teufel echter de hele boel onder de ‘Teufel-vlag’ gegooid. Dat moet het allemaal wat duidelijker maken. Kort uitgelegd is de Teufel One M een all-in-one streaming speaker met multiroom mogelijkheden. Het is dus mogelijk meerdere Teufel One M’s te koppelen. Ook in stereopaar.

Veranderd?

Is er nu veel veranderd aan de One M? Nou… ja. Eigenlijk wel. Allereerst zien we een iets ander design, waarbij niet alleen zilver en zwart mogelijk is, maar ook dat de toetsenindeling is veranderd.  Tevens zijn de aansluitingen op de achterzijde anders. De gewone cinch-aansluitingen zijn verdwenen en daar is een 3,5mm jack voor in de plaats gekomen. Tenslotte zien we bluetooth toegevoegd (goed!).

De bas-unit is van de onderzijde naar de voorkant gegaan. De basreflexpoort zit niet meer aan de achterzijde maar is verdwenen om plaats te maken voor de passieve radiatoren aan de zijkanten van de speaker. Aan de voorzijde zien we vier 25mm softdome tweeters, twee 75mm middentoners en een ovale woofer. Aan de zijkanten zitten dus links en rechts nog vierkante passieve radiatoren. Elke unit wordt apart aangestuurd (dus een soort 7.1). In totaal is er 45 watt rms klasse-D vermogen. Genoeg om een gemiddelde werkkamer comfortabel van muziek te voorzien.

Ons is opgevallen dat de middelste tweeters – die verzonken en ingedraaid zijn – alleen voor het vocale gebied worden ingezet en dus niet het tophoog doen. Dat doen de tweeters aan de buitenzijde. Deze set-up zal Teufel toepassen om een betere focussering te krijgen.

Installatie

De set-up is gelijk aan die van de andere Teufel streaming-speakers. Denk aan de Stereo L die we eerder hebben beluisterd. Het gaat in feite om ongeveer tien stappen, waarbij veel stappen geen interactie vereisen van de gebruiker. Hieronder treft u wat screenshots aan van het proces. Wij hebben de bekabelde installatie gedaan. Immers raden we altijd aan om via een kabel te streamen. Uiteraard beschikt de Teufel One M ook over een draadloze koppelingsmogelijkheid (wifi b/g/n/ac). We zouden echter altijd de installatie bedraad doen om vastlopers te voorkomen. Daarbij verloopt de installatie dan veel einvoudiger: kabel erin en klaar is Kees.

Goed

Klinkt goed

Biedt genoeg bronnen

Uitbreidbaar

Minder goed

App kan beter

Meer services zou fijn zijn

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: