Review Teufel Boomster XL mobiele speaker

in Personal Audio (289) | Reviews (739) | Personal Audio Reviews (121) | All-in-one (15) |


Teufel Boomster XL

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
599

 • Teufel Boomster XL
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-07-27
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 100%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 100%
 • Sound
  Schrijver: 75%
 • Prijs
  Schrijver: 80%

Conclusie:

De Teufel Boomster XL is een lekker stoere, degelijk in elkaar geschroefde mobiele speaker met bluetooth, aux en FM. De afwerking is goed, de accu gaat lang mee en het is ook nog mogelijk een afstandsbediening mee te bestellen. Klankmatig scoort hij positief. Het is niet direct de meest verfijnde sound, maar er zit kracht in en het laag voelt zeker niet overdreven gepompt zoals we vaker horen. Wie de mogelijkheid heeft de Teufel Boomster XL een centimeter of vijf tot tien van de wand te zetten, zal positief verrast worden. Al met al een leuk product voor de mobiele muziekliefhebber.

Leuk hoor al die bluetooth-speakers… Maar laten we eerlijk zijn; het gros klinkt nergens naar. Opgeblazen laag, mat, futloos… klein… boxy. Maar ja: het kan ook bijna niet anders. Het moet compact, goedkoop en het moet lang op een accu kunnen spelen. Compromissen moeten dan gemaakt worden. Teufel dacht: er is vast een doelgroep die een beetje een forsere speaker kan waarderen. Dan kunnen we een flinke accu erin stoppen, kastvolume gebruiken voor het laag én betere drivers toepassen. Fasten your seatbelts: de Boomster XL is geboren!

Zoekt u iets leuks voor de badkamer of gewoon ‘geluid voor de tuin’? Skip deze review dan maar. De Teufel Boomster XL is namelijk een flink ding met potentie. In de kast van 20 bij 51 bij 26 (dxbxh) zitten vijf units: twee tweeters van 25mm, twee woofers van 70mm en een woofer van 160mm. Elke unit heeft zijn eigen versterkertje. Bij elkaar opgeteld is er 90 watt aan vermogen om de boel aan te sturen. Genoeg om een boel ‘herrie’ te maken.

Bouw

Het verbaast ons hoe goed de Teufel Boomster XL aanvoelt. Het geheel zit echt superdegelijk in elkaar. Stevige metalen voor de behuizing, een degelijke speaker-grille, fijne draagband… de knoppen voelen goed… netjes hoor! De Boomster weegt trouwens zo’n 10 kg, dus echt lang meesjouwen raden we niet aan. Maar goed: het de draagband is het natuurlijk prima mogelijk deze XL-speaker mee te nemen naar een picknick of strand. Al moeten we zeggen: het is behoorlijk irritant als iedereen zijn muziek in het openbaar gaat spelen. Er is al zo weinig rust in de wereld… Dus Alpha Tip: houd rekening met anderen als je buiten speelt.

Inputs

Achterop zien we een paar afgedopte in- en uitgangen. Er is een 3,5mm jack voor aux-in, een usb-poortje om mobiele apparten op te laden, een netsnoer-aansluiting (8-tje) om de Boomster XL op te laden, een 12v, 4A-input voor als u een adapter hebt (niet meegeleverd) en een antenne-draadje voor FM. Inputs – Bluetooth, FM, Aux – wisselen gaat met de knoppen bovenop. Er zijn drie preset-knopplen voor FM. Programmeren gaat gewoon door ze ingedrukt te houden bij de gewenste zender. Simpel.

Veel meer is er niet te ontdekken op de Boomster XL. Tenzij u wilt weten hoe lang u op een accu kunt spelen? Ongeveer tien uur volgens de boekjes. Opladen duurt drie uur. Afstandsbediening? Is bij te bestellen… We hadden graag nog een auto-oplader erbij gezien. Of in ieder geval een adapter die onderweg te gebruiken is, aangezien dit een mobiel apparaat is.

Goed

Erg degelijk in elkaar gezet

Oogt stoer

Grote accu

FM

Minder goed

Sound mag iets verfijnder

Geen auto-oplader / adapter

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: