Review Monitor Audio Studio luidspreker (VS Audiovector QR1)

in Hi-Fi (972) | Reviews (745) | Hifi recensies (351) | Luidsprekers (143) | Monitor (42) |


Monitor Audio Studio

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
1300

 • Monitor Audio Studio
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-07-26
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 100%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 80%
 • Weergave
  Schrijver: 85%
 • Prijs
  Schrijver: 90%

Conclusie:

Het is een interessante test gebleken. Eentje waar we veel uit geleerd hebben. Beide luidsprekers zijn topklasse. Bent u op zoek naar een snelle, detailrijke luidspreker dan zit u zowel bij de Audiovector QR1 als bij de Monitor Audio Studio goed. Hun geluid heeft misschien dezelfde signatuur toch zijn er duidelijke verschillen waarneembaar. Met een passende versterker bekomt u in elk geval een heel cleane maar meeslepende sound. Verdere kenmerken zijn neutraliteit met een open weergave en strak laag. Vooral de Monitor Audio Studio is, zoals eerder gezegd, een geval apart. Ze heeft wat TLC nodig. De Audiovector QR1 heeft niet zoveel sterallures en voelt zich overal thuis. Keuzestress dus want betaalbare audio klonk nog nooit zo goed!

Wat is er leuker dan een ouderwetse battle? Vandaag hebben we voor u twee lichtgewichten in de ring klaarstaan. Hoewel lichtgewichten. We kunnen nu al verklappen dat beide luidsprekers buitencategorie zijn. Niet alleen qua sound maar ook qua looks. De spelregels zijn duidelijk. Dezelfde set, dezelfde kabels en dezelfde muziek. De ring is deze keer onze luisterruimte. Let the fight begin!

In de linkerhoek, met een gewicht van 6,2 kilogram, hebben we de Deense Audiovector QR1. Een elegante, afgeronde speaker blinkend in haar zwarte vel. Het moeten niet altijd mannen zijn. Deze luidspreker is al een half jaar de referentiespeaker van redacteur in kwestie. In de rechterhoek, met een gewicht van 7,6 kilogram de slanke maar goed afgetrainde Monitor Audio Studio uit Groot-Brittannië. Een ultramoderne speaker met een bijzondere uitstraling in satijnwit. Uiterlijk kunnen deze twee luidsprekers niet meer van elkaar verschillen. En niet enkel door hun kleur. Welke de mooiste is, laten we graag aan u over.

Lifestyle

Design was tot enkele jaren geleden minder belangrijk, maar dit is op vandaag helemaal veranderd. Monitor Audio gebruikt niet voor niets de slogan: The design is in the detail. Steeds vaker staan luidsprekers in de leefruimte en bij een eventuele aankoop weegt het uiterlijk meer door. Gedaan met gaatjes in de luidsprekerkast. Nu vind je bijna altijd een magnetische bevestiging van de grille die eenvoudig te verwijderen is. De Monitor Audio Studio laat het frontje zelfs gewoon weg. Dit zou weleens een trend kunnen worden. Ok, laten we eens kijken uit welk hout onze krijgers gesneden zijn.

Goed

detailrijk

zuivere weergave

breed stereobeeld

Minder goed

specifieke sound

 • Hi geoffrey vanhouwaert,

  Inderdaad, wie is nu niet gek op een shoot-out! Je hebt een leuke schrijfstijl. Ik voel het enthousiasme als ik je review lees.

  Twee vraagjes.. Je schrijft: ‘De sound van de Studio in zijn geheel vinden we wel heel specifiek en behoorlijk eigenzinnig. Het is een unieke sound die nergens anders mee te vergelijken is.’ Wat bedoel je daar precies mee? Hoe zou je de unieke sound omschrijven? B&W, om zo maar eens een merk te noemen, heeft toch ook zijn eigen sound?

  De andere vraag gaat over de gebruikte kabels. Ik zie dat je QED Genesis Silver Spiral hebt gebruikt voor de tests. Is daar een speciale reden voor, of was dat de meest geschikte kabel die je op dat moment had liggen?

  • Hallo,

   Bedankt dat u het enthousiasme in de tekst aanvoelt. Om op uw vragen te antwoorden. De genesiskabel werd meegeleverd en ging inderdaad heel goed. We hebben ondertussen gekozen voor de QED XT40 om mee te spelen. Ook al door Alpha getest.

   De Studio heeft gewoon niet de vertrouwde Monitor Audio sound zoals bijvoorbeeld bij de Silver of Gold reeks. Het is echt een buitenbeentje met een eigen klank. Een sound die je moet liggen en die we ook niet bij andere merken terugvinden. Komt waarschijnlijk door die D’appolito opstelling.

   Vriendelijke groeten
   Geoffrey

   • Hi Geoffrey,

    Bedankt voor de toelichting! Ja, ik geloof ik dat ik de review van de QED XT40 gezien heb! Interessante wisseling overigens.

    Groetjes, Slome

 • Mooie test de Monitor Audio studio vond ik al verrassend klinken op de Alkmaar show.
  Dit wordt ook bevestigd door deze test.
  Heerlijk om te lezen bedankt.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: