web analytics

Qualcomm presenteert budget-chip voor draadloze in-ears

Qualcomm presenteert budget-chip voor draadloze in-ears (bron afbeelding: https://www.flickr.com/photos/janitors/16538416979)

De QCC3026 chipset van Qualcomm is bedoeld om draadloze in-ears een stuk goedkoper te maken. Geen gek idee nu er steeds meer smartphones zonder hoofdtelefoonaansluiting verschijnen.

Hoewel Apple – helaas – een tijd geleden de trend zeten met het uitbrengen van smartphones zonder hoofdtelefoonaansluiting, zijn er meer en meer fabrikanten die daar wat in zien. Toch zijn draadloze in-ears nog altijd relatief aan de prijs. Als het aan Qualcomm ligt hoeft dat binnenkort niet meer het geval te zijn. Dankzij de ‘budget’-chipset QCC3026 kunnen fabrikanten betaalbaarder draadloze in-ears maken. Tegelijkertijd belooft de fabrikant 50% vermindering van energieverbruik ten opzichte van de vorige generatie instap-chips. Met de QCC3026 zijn overigens écht draadloze in-ears te maken. Ofwel: verbindingsdraden naar een ontvanger – zoals bij de meeste goedkope ‘draadloze’ oordopjes het geval – zijn niet nodig.

Oppo de eerste

Mobieltjesmaker Oppo is de eerste die een op de QCC3026 gebaseerde in-ear uitbrengt. De O-Free is passend ontworpen voor deFind X smartphone. De in-ears zijn inderdaad volledig draadloos, maar op de website van de Chinese fabrikant is nog niets te vinden over de nieuwelingen. Geen probleem, onder meer alhier zijn ze in volle glorie te bewonderen. Prettig is in ieder geval dat de O-Free’s tot 12 uur werken op een volgeladen accu. De prijs ligt rond de $106 dollar.

 

Gerelateerde berichten

Video Teufel RearStation 4

VIDEO – We bekijken de RearStation 4 van Teufel. Een betaalbare manier om op elegante wijze bijvoorbeeld de achterluidsprekers van een surroundset aan te sluiten. In de kit zit een zender, een versterker en een afstandsbediening om het volume op de versterker te regelen. De prijs? 299 euro. 

Oppo komt met BDP-103 en BDP-105

NIEUWS – Oppo is een merk waar niet iedereen direct aan denkt als hij of zij een nieuwe universele speler zoekt. Toch zijn veel blu-ray spelers (of universele spelers) gebaseerd op chipsets van dit merk. Denk aan de Cambridge Audio 650BD. Natuurlijk tweaken fabrikanten wat, maar de speler is in basis gelijk. Nu komt Oppo […]

Geef een reactie