Nieuwe direct-drive platenspeler van Reloop

De nieuwe TURN 5 van Reloop

De nieuwe TURN 5 van Reloop is een een direct-drive platenspeler. Mooi voor de liefhebbers en de prijs valt best mee!

De Reloop TURN 5 is de nieuwste telg uit de stallen van de Duitse fabrikant. Het betreft een kwartsgestuurd direct-drive exemplaar met drie toerentallen: 33,3, 45 en 78 tpm om precies te zijn. Mocht u dus nog wat echt antieke 78-toerenplaatjes hebben liggen, dan speelt u ze met de TURN 5 (weer) moeiteloos af. Meegeleverd met de speler wordt een Ortofon 2M Red cartridge. De S-vormige toonarm is voorzien van een systeem waarmee cartridges makkelijk verwisseld kunnen worden, dus mocht u eens wat anders willen dan kan dat. Verder is voorzien in verticale tracking-aanpassing. Een dempende rubber basis in het ontwerp moet elke ongewenste resonantie tegengaan.

TURN 3

Om trillingen nog verder tegen te gaan is voorzien in schok-absorberende voetjes. De prijs valt – gezien de specificaties – alleszins mee met een bedrag van circa €800. Mocht dat u toch wat te gortig zijn voor een platenspeler, dan is er ook de voorganger in de vorm van de TURN 3, deze kost rond de €480. Dat zijn althans de prijzen die we aantreffen bij deze winkel. Per direct leverbaar overigens, voor de enthousiastelingen.

Gerelateerde berichten

Jarre Audio

Jarre binnenkort in Nederland

Het vrij bizarre audiomerk Jarre is binnenkort in Nederland beschikbaar. Alpha Audio heeft met een nieuwe Nederlandse ‘afgevaardigde’ gesproken – overigens wel al decennia een bekende in de audiowereld – en die heeft laten weten dat hij groen licht heeft gekregen om de Skulls en andere leuke ‘bling’ audioproducten in de Nederlandse winkels te leggen. 

Geef een reactie