web analytics

ELAC past naamgeving VELA-speakers ietsje aan

De FS 409 is de grootste uit de ELAC VELA-serie

Goed, geen wereldnieuws. Maar desondanks wellicht het vermelden waard om te voorkomen dat u blijft zoeken tot in het oneindige. ELAC wijzigt de naamgeving van zijn VELA-speakers een heel klein beetje.

ELAC laat weten dat het de naamgeving van zijn speakers uit de VELA-serie een tikkeltje aanpast. Of beter: de typenummering wordt gewijzigd. Alle toevoegingen komen namelijk te vervallen. Ofwel: bijvoorbeeld de FS 407.2 wordt gewoon de FS 407. Dat houdt het lekker overzichtelijk. Sowieso merken we op de site van de fabrikant en ook op die van de importeur dat VELA als naam niet tot nauwelijks wordt gebruikt. Zoekt u VELA’s, dan is het tijd om te kijken naar de 400-serie. Daar vindt u alle luidsprekers onder deze noemer terug. Om precies te zijn dat de VELA FS 409, VELA FS 407, VELA BS 403 en VELA CC 401.

Voor elk wat wils

Met de VELA’s kunt u alle kanten op, ook is er een prima surround-systeem mee op te bouwen. Of u gaat voor een compact setje bestaande uit boekenplankspeakers. De grootste speaker uit de serie is de vloerstaander FS 409, voorzien van twee lagertoners en een middentoner met alle drie een kristalconus. Een JET 5 ribbon-tweeter completeert ‘m. Deze VELA’s kosten €3195 per stuk.

Gerelateerde berichten

Loewe

Nieuw productgamma voor Loewe

Tijdens de IFA-beurs in Berlijn had Loewe volop nieuws te melden. Zo brengt het Duitse bedrijf op termijn twee verse series televisietoestellen uit, namelijk de Masterpiece- en Reference-lijn. Bovendien maakte het concern bekend dat zowel oude als nieuwe toestellen op een nieuw besturingssysteem gaan draaien.

Geef een reactie