Apple’s Airplay 2 beschikbaar voor Sonos luidsprekers

De Sonos Play:5

Sonos heeft via een firmware-update AirPlay 2 voor de nieuwere modellen speaker beschikbaar gemaakt. Handig, want dit nieuwe protocol biedt wat aardige extraatjes.

AirPlay 2 is de nieuwste versie van Apple’s Airplay en Sonos heeft de vorige maand beloofde update voor zijn speakers nu daadwerkelijk uitgerold. De firmware-update is beschikbaar voor de Sonos Beam, de Sonos One en de Sonos Play:5. Oudere apparaten krijgen de upgrade helaas niet; de processor daarvan is simpelweg niet snel genoeg. Mocht u in het bezit zijn van een van de wel genoemde speakers, dan beschikt deze na de update ook meteen over een extra spraakassistent in de vorm van Siri. Zo zijn nu spraakgestuurd afspelen, zoeken en meer van Apple Music mogelijk.

macOS

Steeds meer apparaten ondersteunen Airplay 2. De mobiele Apple’tjes draaiend op iOS kregen de mogelijkheid al een tijdje terug. Vorige week verscheen een update voor macOS die het protocol eveneens implementeert. Vanaf nu streamt u dus ook met de extra mogelijkheden die de nieuwste AirPlay biedt vanaf uw iMac of MacBook. AirPlay 2 biedt onder meer ondersteuning voor Multiroom. Verder biedt het een betere en meer flexibele buffering die kan oplopen tot enkele minuten. Dat moet leiden tot een ononderbroken streamervaring. Overigens geldt wel dat programmeurs hun audio-capabele apps moeten updaten om daadwerkelijk gebruik te maken van de nieuwe versie.

Gerelateerde berichten

Bowers & Wilkins CM8

PERSBERICHT – We kennen B&W natuurlijk al te goed. De prachtige 800-lijn, de zeer betaalbare 700-serie en de CM9 voor Home Theatre. Nu introduceert B&W de CM8. Een soort ‘budget-versie’ van de CM9, maar met – volgens Bowers & Wilkins – ongeveer dezelfde kwaliteiten.

Geef een reactie