Vrije Geluiden: extra muziek van YouTube

Op het YouTube-kanaal van Vrije Geluiden is een schat aan materiaal te vinden

Vrije Geluiden presenteert op zondag 17 juni om 10.30 uur op NPO 1 een terugblik op het afgelopen seizoen, met daarin nog niet eerder op tv verschenen videofragmenten van Youtube.

Tijdens de zomer van 2018 blikt Vrije Geluiden op NPO 1 terug op het afgelopen seizoen met compilatie-uitzendingen, extra opnamen, speciale sessies en herhalingen van de opvallendste afleveringen. De artiesten in de Vrije Geluiden-uitzendingen spelen vaak extra stukken, die niet in de vijftig minuten op zondagochtend passen. Daarom worden deze stukken altijd gepubliceerd op het bij het programma behorende gelijknamige Youtube-kanaal. Maar zondag 17 juni zie je deze extra fragmenten in een compilatie-uitzending. Hierin komen alle genres aan bod met artiesten als Oumou Sangaré, Jim White, Psallentes, 3MA, Adrian Crowley, Rohey, Kika Sprangers & Sebastiaan van Bavel, Trio Bruinsma.Baas.Verhage, Jessica Manuputty en Maya Fridman & Artem Belogurov.

Radio

Er zijn meer Vrije Geluiden te horen, op de radio:

  • Zaterdag om 21.00 uur op NPO Radio 2 Soul & Jazz
  • Zaterdag 23.00 uur op NPO Radio 4
  • Zondag 23.00 uur op NPO Radio 4

Op www.vpro.nl/vrijegeluiden vind je verder nog artiestenprofielen, interviews, terugkijken en terugluisteren, de mooiste festivalopnamen en veel meer. Zoek verder ook zeker even op Youtube naar het Vrij Geluiden-kanaal, daar kunt u genieten van een grote verzameling aan bijzondere optredens.

Gerelateerde berichten

Marc Broussard – Marc Broussard

Wat is er toch veel eenheidsworst vandaag de dag. Het lijkt wel of iedere nieuwe zanger hip, sexy en stylish wil zijn. Ook de Amerikaanse Marc Broussard probeert overduidelijk een stukje van de markt mee te pikken. Zijn nieuwste album valt dan ook totaal niet op tussen alle ‘soul-funk-R&B-rock’ songwriter-mannetjes.

R.E.M – Collapse into Now

Laten we even heel eerlijk zijn: na Automatic for the People is het goed misgegaan met R.E.M. Eigenlijk hebben we bij Alpha Audio na dat album geen enkel album meer gekocht van deze Amerikaanse band. Around the Sun was gewoonweg slecht en Accelerate was simpelweg niet bijzonder. Kan ‘Collapse into Now’ het allemaal weer goedmaken?

Geef een reactie