Teufel Radio 3sixty fm dab bluetooth netwerk radio

in Reviews (752) | Streaming Audio Reviews (114) | Streamers (46) | Streaming Audio (343) |


Teufel Radio 3sixty

Intro

  • Alpha-Rating

  • Beoordeeld 4.5 sterren
  • Absurd goed
279

  • Teufel Radio 3sixty
  • Getest door:
  • Gepost op: :
  • Laatst aangepast: 2018-06-30

Conclusie:

Het is een bijzonder grappig apparaatje dat Teufel hier neerzet. De Radio 3sixty speelt écht alles. Van FM tot DAB, UPnP en Spotify. Dus zowel 'ouderwets' FM tot online streaming. Dat maakt de doelgroep breed. Tel daar een nette prijs op en we hebben een interessante all-in-one voor de werkkamer of bijvoorbeeld keuken.

Vroeger, toen FM nog hét medium was om muziek gratis te beluisteren, stond er in elke keuken wel een soort van tafelradio. Inmiddels is deze uit menig keuken verdreven door een bluetooth-radiootje. Lekker makkelijk: smartphone verbinden en Spotify erop. Klaar. Maar het kan ook anders. Wat als er nu een apparaatje bestaat, vrij compact, fm, dab, bluetooth, aux-in, usb, bluetooth en wifi met UPnP, internetradio en Spotify-ondersteuning? En dat voor 279 euro. Maak kennis met de Teufel Radio 3sixty. 

Wij zijn altijd huiverig bij dit soort all-in-one apparaten. Want veel functies voor weinig geld betekent doorgaans dat alles het een beetje doet. En niets echt goed. Immers: “if it sounds too good to be true: it probably is…”. We gaan eens kijken of dat nu ook het geval is. We pakken de Teufel Radio 3sixty uit de sobere doos (die toch bij het oud papier belandt) en halen het compacte tafelradiootje eruit. Met afmetingen van ongeveer 25 x 12 x 14 cm (b x d x h) schatten we in, en een gewicht van pak ‘en beet 2 Kg is het een radiootje dat prima op een keukentafel kan staan. Of wellicht mee kan op vakantie. Daarbij oogt hij gewoon strak en degelijk afgewerkt.

Alles…

Papa wil FM, mama wil gewoon met haar telefoontje spelen via bluetooth, zoon en dochterlief willen ‘Spotify-connecten’ en de buurman heeft een usb-stick mee met wat ‘toffe tracks’. Ow… en het handige neefje wil streamen vanaf de NAS. Het kan allemaal. En verrassend gemakkelijk. Als u tenminste door de Duitse set-up heen komt. Kleine hick-up bij het set-up proces gokken we. Nederlands is overigens sowieso niet mogelijk. We treffen alleen Duits en Engels aan als we alles draaiend hebben.

De set-up loop overigens soepel. De radio vraagt naar de regio en tijdzone en uw wifi-netwerk login voor als u internetradio of Spotify Connect wilt gebruiken. Selecteren en aanpassen gaat met de rechter draai- / drukknop. Heel intuïtief. Na de set-up kunt u via het instellingen-menu nog wat extra zaken instellen, zoals de taal, backlight, software-updates, et cetera. Hier kunt u ook instellingen wijzigen zoals het wifi-netwerk.

Presets

Op het front ziet u van links naar rechts: power, source, bluetooth (waarom is ons een beetje een vraag), 1 – 5 , wekker, back, forward. De toetsen 1 tm 5 zijn preset-knoppen en kunnen gekoppeld worden aan alle bronnen. Voor de hand ligt natuurlijk een FM, DAB of internet-radio-kanaal. Maar het zou ook mogelijk moeten zijn een playlist te starten die een UPnP-stream start. Het programmeren van die knoppen kan niet eenvoudiger: gewoon ingedrukt houden.

Goed

Speelt alles

Bedient prima

Oogt netjes

Klinkt goed

Minder goed

Geen Nederlands

UPnP werkt niet via App

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: