web analytics

Sonos en IKEA komen wellicht met echte boekenplank-speaker

Sonos en IKEA komen wellicht met echte boekenplank-speaker

IKEA gaat zich op de luidsprekermarkt begeven, als onderdeel van hun meubilair. Zoals we al vreesden krijgen ze complexe namen…

Een tijdje terug meldden we al dat IKEA zich op de luidsprekermarkt gaat begeven. En dat in samenwerking met Sonos. What Hifi ontdekte een mogelijk eerste product (of beter: vooralsnog een mock-up) in de vorm van de Symfonisk. Dit betreft een échte boekenplank-luidspreker. En daarmee bedoelen we een luidspreker die je aan de muur schroeft en waar je vervolgens (bijvoorbeeld) boeken op kunt zetten. Eigenlijk best een praktisch idee natuurlijk. Mooi meegenomen is dat deze mede door Sonos ontworpen draadloze speaker naadloos samen kan werken met andere door Sonos ontworpen speakers.

Afwachten

Het is nog afwachten of dit het uiteindelijke product gaat worden, vooralsnog was het een niet-werkend prototype dat werd gepresenteerd op de Democratic Design Days-conferentie van IKEA. Mogelijk wordt er nog wat gesleuteld aan het uiterlijk. Of er komt uiteindelijk iets heel anders jn de winkel te liggen. In ieder geval is het duidelijk dat er echt gewerkt wordt aan speakers, dus we wachten vol spanning af. Praktisch is het allemaal wel, want IKEA-speakers zullen ongetwijfeld zo worden ontworpen dat ze naadloos opgaan in het meubilair. En dat oogt wel netjes natuurlijk.

Gerelateerde berichten

Teufel T 300 Mk2

Win een Teufel T 300 Mk2 luidsprekerset!

PRIJSVRAAG – Wie wil het nu niet: een geweldig setje bookshelfs om lekker muziek mee te spelen! Dat kan nu… helemaal gratis! Alpha Audio mag namens Teufel een setje T 300 Mk2’s weggeven. U leest het goed: gratis een set T 300 Mk2 ter waarde van 300 euro. 

Geef een reactie