web analytics

Nieuw: Akiko Audio Ground Conditioner Castello

De Akiko Audio Ground Conditioner Castello

Akiko Audio presenteert de nieuwe Ground Conditioner, een aardingsoplossing die volgens de fabrikant HF oppervlaktestroom afvangt. En daardoor voor een neutralere en rustiger geluidsweergave moet zorgen.

‘Tijdens de afgelopen jaren heeft Akiko Audio veel ervaring opgedaan met het verlagen van de ruisvloer in de weergaveketen. Ruis is een ongewenst signaal dat invloed heeft op alle aangesloten apparatuur in uw audio- en video systeem. De aarde van de stroomvoorziening die ervoor zorgt dat stroom kan wegvloeien, heeft een meer gecompliceerde taak dan doorgaans wordt aangenomen. Aarding wordt vaak beschouwt als een veiligheidsvoorziening waar verder weinig aandacht aan wordt besteed, zo meldt de fabrikant.

Laag energiepunt

Akiko laat weten dat het tijdens het ontwikkelen van de ground conditioner gemerkt heeft dat een juist toegepaste aarde een grote invloed heeft op de weergavekwaliteit van uw muziek. ‘Wij zien het als een technische verbetering, waar alle aangesloten apparatuur van profiteert!’ aldus ontwerper Marc van Berlo. ‘De zware Ground Conditioner vormt een nulpunt (zero-reference) voor uw systeem. Hoogfrequente oppervlaktestroom zoekt naar een laag energiepunt en zal de Ground Conditioner als aarde gebruiken. Er kunnen drie apparaten op aangesloten worden. Volgens de producent mag u een zeer eerlijke, neutrale en vooral ontspannen weergave verwachten. De krachtige werking is meteen hoorbaar’, de fabrikant. Meer informatie en prijzen vindt u op de website van het merk.

Gerelateerde berichten

banner Amazon

Amazon Nederland bijna een feit

De geruchten zwellen nu al twee jaar lang aan, maar het ziet er naar uit dat Amazon nog voor het eind van dit jaar naar Nederland komt. Een belangrijke aanwijzing is de ontwikkelingsafdeling die de Amerikaanse webwinkel eerder dit jaar heeft geopend in Delft. 

7 reacties

 1. Wild guess:
  De lading van het elektromagnetisch veld is afhankelijk van de oppervlakte die je berekend, nooit nul dus. Hoe groter de onderlinge afstand van bijv voedingen, hoe grote de kans op spanning. Audioquest lost dit, volgens mij, op door er een constante spanning van 72V op de signaalkabels GND aansluiting te zetten, onder het motto: Wanneer je niet weet hoe groot de (GND)spanning is, leg er dan zelf één aan. Dit zal een soort gelijke oplossing zijn, maar dan voor een heel aaneengesloten RCA rack in een audio-device, Of dat ook werkt?? Zou te meten moeten zijn.

  1. Ik zie nu pas dat het apparaat passief is:-( Denken ze dan dat het werkt als een soort hoogfrequent afvalputje? Met ferriet etc?
   Dan snap ik de opmerking van Guido ook beter. Die hoogfrequentie straling heeft geen TomTom ingebouwd richting afvalputje.
   Ik denk dat het apparaat ook een omgekeerd effect kan hebben. Elke hoogfrequentie straling heeft zijn eigen ferrietsamenstelling nodig om effectief te kunnen werken. Ik zou dus wel eens willen weten voor welke frequenties deze geschikt is.

 2. OK, je kunt dus meerdere apparaten apparaten aansluiten. Maar die apparaten zijn onderling toch ook verbonden via bijvoorbeeld signaalkabels ? Hoe weet de hoogfrequente oppervlaktestroom dan welke aardverbinding ze moet volgen ?

    1. Wat ik bij dit apparaat, bovenstaand dus, nogal eng vind, is dat de RCA stekkers gewoon een signaalpen hebben. Waarom zijn dat geen blinde RCA stekkers? Je wilt toch alleen de ground (GND) aanpakken??
     Ik denk dat dit een heel vervelend effect kan hebben op signaalverwerking in het apparaat wat je aansluit.

Geef een reactie