AirPlay 2 komt in juli via update naar Sonos

AirPlay 2 komt in juli via update naar Sonos

Sonos speakers krijgen in juli een firmware-update die ze AirPlay 2-compatibel maakt. Dat komt goed uit, want Apple heeft onlangs een update voor iOS uitgebracht die deze standaard eveneens ondersteunt.

AirPlay 2 is na een gratis software-update in juli beschikbaar op Sonos. Met AirPlay 2 kunnen gebruikers muziek en podcasts van hun iOS-apparaten direct afspelen op hun speakers van dit merk, inclusief films van Netflix, YouTube-video’s en meer. Speakers die de nieuwste AirPlay 2-update ondersteunen zijn onder meer de nieuwe Sonos Beam, One, Playbase en de tweede generatie Play:5. Bovendien is het met maar één ondersteunde speaker al mogelijk AirPlay-content te streamen naar andere Sonos-speakers in het systeem. Klanten die van Apple AirPlay 2 op Sonos genieten krijgen tevens een nieuwe spraakbeleving cadeau met de toevoeging van Siri. Vraag Siri om tracks, albums, of afspeellijsten van Apple Music af te spelen.

Apple

Uiteraard werkt AirPlay (2) het best met Apple’s eigen producten. Maar ook onder Windows is er best een en ander mogelijk. Zo tref je een aantal basisfuncties aan in iTunes voor Windows. Vanuit dit programma is muziek via AirPlay te streamen naar compatible speakers. Wil je meer, dan kan dat door het installeren van een hulpprogramma, zoals valt te lezen in dit artikel. Kortom: AirPlay is met een heel klein beetje extra werk prima bruikbaar buiten het Apple ecosysteem.

Gerelateerde berichten

Sonos subwoofer

Sonos lanceert subwoofer

NIEUWS – Sonos zal vanaf 19 juni een subwoofer in het assortiment opnemen. De sub is met name interessant voor gebruikers van de Play:3 en Play:5. De speakersystemen van Sonos. Uiteraard is hij ook te gebruiken in andere set-ups. De prijs is 699 euro voor de zwart glossy versie en 599 euro voor zwart mat.

NuForce Cube_01

NuForce introduceert de Cube

NIEUWS – NuForce – bekend van enkele usb-dacs en versterkers – heeft een nieuw product aangekondigd: de Cube. Deze mobiele luidspreker is uiterst compact, maar moet volgens NuForce de ideale reispartner zijn. Het is namelijk ook een dac en koptelefoonversterker.

Geef een reactie