web analytics

Shure kondigt aan te stoppen met phono cartridges

Shure stopt met phono cartridges

Opvallend nieuws: Shure stopt met het fabriceren van cartridges voor platenspelers. En dat na 81 jaar maken van deze onderdelen.

Eigenlijk klinkt het erg onlogisch: middel in de vinylrage stoppen met het fabriceren van phono-cartridges. Toch is het precies dat wat Shure heeft aangekondigd. Het betreft overigens echt alleen de cartridges, de andere producten van de fabrikant – microfoons en hoofdtelefoons – blijven gewoon doorlopen. Het probleem zit hem in de kwaliteit van de cartridges, die kon de fabrikant niet meer garanderen. We lezen hier op CNET dat dit heeft te maken met toeleveranciers die de vraag naar hoogwaardige onderdelen niet meer bij konden benen. Met als gevolg – blijkbaar – (het risico op) inferieure cartridges tot gevolg. Een reden voor Shure om te stoppen met de fabricage van de cartridges.

Voorraad reikt tot in de zomer

Er is nog een bescheiden voorraad, deze reikt tot – zoals het er nu naar uitziet – tot in de zomer van dit jaar. Wilt u dus nog een Shure cartridge scoren, dan is het zaak heel snel te handelen. Hoe dan ook: voor een deel van de vinylliefhebbers zal het ongetwijfeld triest nieuws zijn. Het merk is zeer bekend in de vinylwereld. Al in 1937 rolde het eerste cartridge uit de fabriek. Maar nu is het echt over.

Gerelateerde berichten

Marantz PM6005

Marantz introduceert PM6005 en CD6005

Marantz brengt al sinds jaar en dag de ware emoties van musici over door hun muziek zo getrouw mogelijk weer te geven, net zoals ze deze oorspronkelijk hebben gespeeld. Om die traditie voort te zetten werkt Marantz continu aan zijn stereocollectie. Nu is het tijd voor de nieuwe geïntegreerde versterker met digitale ingangen PM6005 en […]

Geef een reactie