Review AKG N5005 in-ear

in Personal Audio (292) | Reviews (741) | Hoofdtelefoons (91) | In Ear (13) |


AKG N5005

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
999,99

 • AKG N5005 in-ear monitor
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-04-30
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 95%
 • Comfort
  Schrijver: 95%
 • Levering
  Schrijver: 100%
 • Weergave
  Schrijver: 95%
 • Prijs
  Schrijver: 85%

Conclusie:

AKG brengt met de N5005 een waardige opvolger voor de bejubelde ‘reference class’ AKG K3003. Ten opzichte van zijn voorganger is de N5005 zelfs van hoger niveau op het gebied van klank en afwerking. We prijzen het realisme van de instrumenten en het open, ongekleurde karakter. We durven haast te beweren dat dit een van de beste, zo niet de best klinkende in-ear is die op dit moment voor de consument te koop is

Dit voorjaar heeft AKG haar nieuwe AKG N5005 highend in-ear headphones gelanceerd. Deze 5-weg headphones volgt het voormalige in-ear topmodel van de fabrikant, de AKG K3003, op. Technisch zijn er verschillen, maar de filosofie is gelijk. Alpha-Audio heeft deze AKG N5005 headphones voor een langere periode en onder verschillende omstandigheden getest. We kunnen alvast verklappen dat we er inmiddels aan verknocht zijn geraakt.

Er is geen segment in hifi-land dat een meer explosieve groei laat zien dan het segment van personal audio. En dit is ook niet verwonderlijk. Met de huidige stand der techniek, communicatiemiddelen en –diensten hebben we overal eenvoudig toegang tot een enorme bulk aan streaming-content. En bovendien is deze tegenwoordig van welhaast audiofiele kwaliteit.

Als de kwaliteit er is, dan willen we deze uiteraard ook als zodanig beleven. Niet enkel thuis, maar juist ook op plaatsen waar we ons op de dag begeven. Veelal onderweg. En wat is gezonder dan een audiofiel klinkende ‘luisterruimte’ in de buitenlucht? Dit betekent een enorm potentieel voor fabrikanten van personal audio, waaronder fabrikanten van kwalitatief goede headphones zoals AKG.

Headphones, een hoofdzaak

Nu zijn we echter op het punt dat de mobile audio devices zoals premium smartphones en Hi-Res muziekspelers niet heel veel beter, slimmer of intuïtiever kunnen worden. De snelheid van streaming speelt geen belemmerende factor meer en ook de kwaliteit van de content is zodanig goed is dat er op dit gebied geen hele grote sprongen meer worden behaald.

Op het gebied van beleving en comfort van headphones daarentegen des te meer. Want de gratis meegeleverde one-size-fits-all headphones zitten gewoon niet comfortabel en behalen bij lange na niet het resultaat van conventionele on- en over-ear varianten.

Harman, van origine een fabrikant van hifiapparatuur, heeft door de jaren heen verschillende bedrijven overgenomen en heeft derhalve een flinke dosis aan knowhow in huis. Zeker op het gebied van headphones. Bovendien heeft de Harman groep het afgelopen decennium veel geïnvesteerd in onderzoek naar het fenomeen ‘geluidskwaliteit’. De onderzoeken, uitgevoerd door dr. Sean Olive en zijn team, zijn zeker voor ons als hifi-liefhebbers zeer interessant.

Goed

Perfecte klankeigenschappen

Uitstekende bouwkwaliteit

Draagcomfort

Zeer complete levering

Minder goed

Geen meegeleverde Jack-verloop voor hifi-sets

Klinken potentieel beter dan de meeste smartphones kunnen leveren

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: