Platenwasser: laat maar lekker draaien

in Hi-Fi (969) | Nieuws (2.920) |


De Levar Twin van MHW Audio, een platenwasser (bron screenshot: https://www.stereo.de/news/newsdetail/plattenwaschmaschine-reinigt-beide-seiten-gleichzeitig/)

Platen en stof zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En of u het nou leuk vindt of niet: om optimaal te kunnen genieten van uw vinylverzameling is zo af en toe wassen noodzakelijk. En dat kan met deze Levar Twin van MHW Audio, een platenwasser.

Vroeger, toen het leven eenvoudiger was maakte je vinyl simpelweg in een afwasteilje schoon. Lauwwarm water, een scheutje afwasmiddel, spoelen, afdeppen en goed laten drogen. De ware audiofiel gruwelt ongetwijfeld alleen al bij de gedachte aan deze martelpraktijken. Vandaar dat er voor hen speciale platenwasmachines zijn bedacht. Zoals deze nieuwe Levar Twin van MHW Audio. We kwamen ‘m tegen op de site van het Duitse Stereo.de (zie bovenstaande screenshot). Praktisch is dat beide kanten van de plaat in één run schoongemaakt worden. Het apparaat valt verder op door z’n gewicht van 20 kilo en de (bijbehorende?) solide opbouw. De behuizing bestaat uit 20 mm dikke kunststof platen, inderdaad erg stevig dus. De bovenplaat van de platenwasser is gemaakt van aluminium; hier treft u behalve de bedieningsknoppen ook het reinigingsmechanisme zelf aan.

Drukken en wachten

Wassen en afzuigen gaat allemaal volautomatisch. Kwestie van plaat opleggen en op start drukken. De tijd van de wasbeurt is instelbaar, zodat u onderscheid kunt maken tussen licht verontreinigde en erg vuile platen. De prijs van de Levar Twin bedraagt €2990, verkrijgbaar vanaf deze zomer. Overigens: tot 30 juni van dit jaar wordt een introductieprijs gehanteerd van €2690, scheelt toch weer mooi €300.

 • hallo ronald,
  ik denk dat het eenvoudiger en iets goedkoper gaat met de sugar cube 1 en dan hoef je je platen niet eens aan te raken.
  prijs 1999 us dollar.
  mvg,
  frans callebaut

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: