web analytics

David Wilson van Wilson Audio overleden

David Wilson van Wilson Audio overleden

Triest nieuws: de oprichter van Wilson Audio is op 73-jarige leeftijd overleden. David Wilson verloor een langdurige strijd tegen kanker. Hij laat zijn vrouw en vier kinderen achter.

Kanker. Het blijft een rotziekte die mensen vaak veel te vroeg uit het leven wegrukt. Zo ook David Wilson. Geboren in 1944 studeerde hij zoölogie en scheikunde, voor beide takken van sport behaalde hij zijn Bachelor. Tijdens zijn studie ontmoette hij ook zijn vrouw Sheryl Lee Jamison, met wie hij tot de dood hen scheidde – meer dan 50 jaar- samen zo blijven.  Ze kregen vier kinderen. De liefde voor muziek zat er al jong in bij Wilson. Hoewel zijn ster snel rees in de wereld van moleculaire biologie overwon de liefde voor geluid uiteindelijk toch. Samen met zijn vrouw richtte hij in 1974 Wilson Audio op.

Akoestische muziek

Los van het feit dat Wilson en zijn team hun ziel en zaligheid in het ontwerpen en fabriceren van luidsprekers legden, had David ook nog een andere passie. Het opnemen van akoestische muziek leidde tot de oprichting – samen met zijn vrouw – van Wilson Audiophile Definitive Recordings in 1977. Verder schreef en reviewde Wilson veel voor bekende en gerespecteerde audiomagazines. Ondanks zijn verworven status bleef hij altijd bescheiden. Nooit sprak hij over zichzelf, maar altijd over zijn team. Door een vervelende ziekte overleed hij veel te vroeg.

Gerelateerde berichten

Q Acoustics Concept 300

Introductie Q Acoustics Concept 300

Het Britse Q Acoustics koos ervoor om zijn nieuwe flagship monitorspeaker te introduceren in thuisbasis Londen. Hoewel we hier natuurlijk uitsluitend voor de audio zijn, kan ons de invloed van de naderende Brexit moeilijk ontgaan. Dat begint al bij de douane in Nederland, die vraagt hoe lang we in GB blijven en wat het reisdoel […]

Melody Line

Benefietavond Melody Line muziekcentrum is op 29 juni

Afgelopen 30 mei werd het Amsterdamse muziekcentrum Melody Line volledig in de as gelegd. Veel muzikanten zijn hun instrumenten, computers en andere dure apparatuur verloren. Om die reden organiseert poptempel Paradiso een benefietavond op maandag 29 juni.

Geef een reactie