Audioquest – Garth Powell – Power Cords

in Achtergronden (519) | Hifi achtergronden (332) | Shows (136) | Nieuws (2.920) |


Audioquest Garth Powell - Power Cords

Stroom… spanning, energie… in feite de basis van elk goed hifisysteem. En toch blijven we er maar mee klooien. Doet een netkabel wel écht iets? Is het hoorbaar? Wij hebben de nieuwe kabels van Audioquest onlangs getest: de Dragon en Thunder. En reken maar dat het hoorbaar is. Wij trekken de ontwerper voor de camera: Garth Powell. 

Foto’s Audioquest – Garth Powell

 • Eigenlijk zijn kabels en connectoren net zulke afzonderlijke componenten van een audiosysteem als een versterker, een audiobron of een weergever. Powell legt dat goed uit in deze video. We gaan dit nog wel eens proberen helder op te schrijven.

  Vergelijk het maar met water; daar accepteren we niet dat vuil/gebruikt water terugvloeit in de waterleiding. Bij stroom is dat wel het geval. We hebben te maken met een vervuild electriciteitsnet en met LED/schakelende voedingen wordt dit alleen maar erger.

  Stroom is het ‘water’ in een audioketen. Zonder stroom geen signaal naar de luidspreker of hoofdtelefoon. Hoe schoner dat signaal is, hoe beter de weergave, vooral van transiënte informatie.

 • Hallo Jaap, wat ik dan niet kan rijmen is dat dan intern dure audio producten als bv luidsprekers dan goedkope kabelschoentjes van 25 cent met regelmaat worden aangetroffen ( vrij citaat naar Hans Beekhuizen) dat zou je dan toch onmiddellijk moeten horen.

 • Graag wil ik een lans breken voor Jaap en zijn collega’s. Ik blijf het knap vinden dat Jaap, hoewel hij weet wat hij op zich afroept, steeds weer opnieuw de uitdaging aangaat om ons iets te vertellen en vooral te laten leren over de effecten van kabels. Ik ben zelf weliswaar geen fan van AudioQuest maar dat kabels een hoorbaar effect hebben op het geluid dat staat voor mij vast. Voor de immer critici onder ons als het kabels betreft, ga eens naar een top hifi zaak en laat je de verschillen horen en test ze dan bij je thuis. Ik denk dat je verbluft bent. Natuurlijk bepaalt iedereen vervolgens zelf zijn budget.

 • Luisteren is niet zijn sterkste competentie! En wat hij zegt is bepaald geen rocket science..
  Zullen ongetwijfeld goede powerkabels zijn, maar n.m.m. onhandelbaar in een normale woonsituatie. En of de prijs/kwaliteit wel klopt?

  • Probeer maar eens met tig journalisten te praten op een dusdanige show. Is best lastig. Zeker met een camera op je gericht.

   En over rocket science… Hij is wel een van de weinigen die kan uitleggen waarom een power cable iets doet… De rest houdt het op afscherming.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: