web analytics

Slimme speaker Volareo helpt beginnende artiesten

De slimme speaker Volareo zorgt voor extra inkomsten van (beginnende) artiesten

Voordat een (beginnend) artiest via Spotify echt wat geld kan verdienen moet er heel wat geluisterd worden naar zijn of haar werk. Om zelfs maar een minimumloon te ontvangen moet er maandelijks bijvoorbeeld 1,5 miljoen keer geluisterd worden. Volareo wil voor extra inkomen zorgen.

Spotify belooft artiesten inkomsten door de streams. Uiteindelijk heeft een band elke maand 1,5 miljoen (Spotify) streams nodig voor een minimumloon. Beginnende artiesten profiteren nog amper van streamingplatforms, terwijl die juist een extra duwtje in de rug nodig hebben. Volareo, een slimme speaker, lost dat probleem op volgens de makers op. Nick Yap bedacht deze speaker, die u met spraak aan kunt sturen en u ‘fooi’ aan artiesten laat geven. Yap is ook een van de oprichters van Travis, het apparaat dat u zestig talen laat spreken. Hij bedacht eerder ook ROCKI, een gadget dat versterkers en stereo’s in een draadloos muzieksysteem verandert.

Applaus zorgt voor fooi

Yap: “Per Spotify-stream verdient een artiest ongeveer 0,72 eurocent. Als beginnende artiest is dat niet genoeg om bijvoorbeeld je huur te betalen. Volareo maakt het voor luisteraars mogelijk om een muzikant een ‘fooi te geven’. Je steunt een muzikant met een donatie, door een druk op de knop of door te klappen met je handen. Zo zorgt deze slimme speaker ervoor dat jouw applaus je lievelingsartiest ook echt iets oplevert.”

Cryptocurrency voor muzikanten: Musicoin

De betalingen van artiesten en muzikanten loopt via de blockchain. Dit digitale en decentrale boekhoudsysteem betaalt artiesten uit in Musicoin. Dat is een aparte cryptomunt, die ongeveer tien dollarcent waard is. Inmiddels hebben meer dan 2.500 artiesten zich aangesloten bij dit blockchain-initiatief. “De blockchain zorgt ervoor dat luisteraars direct en transparante met hun lievelingsartiesten kunnen communiceren. Vrees niet dat het ingewikkeld is: de spraaktechnologie in de speaker maakt het juist gebruiksvriendelijk”, aldus Yap.

Sneller in contact komen met fans

Volareo moet er niet alleen voor zorgen dat ook minder bekende artiesten profiteren van streamingdiensten, maar lost ook een ander probleem op. De speaker zorgt er namelijk ook voor dat artiesten weten wie hun luisteraars zijn. Yap: “Hierdoor kun je nog beter inspelen op de wensen van je fans, door bijvoorbeeld een tournee te plannen in een stad waar veel luisteraars wonen. Dat je als beginnende artiest sneller in contact komt met je fans, draagt er hopelijk aan bij dat het muzieklandschap nog diverser wordt.”

Over Volareo

Volareo is een slimme speaker, die u met een app of met spraak aanstuurt. Artiesten krijgen, net als bij Spotify, per stream betaald. Daarnaast worden luisteraars aangemoedigd om muzikanten fooi te geven. Artiesten krijgen betaald via een aparte cryptocurrency, Musicoin. Zie voor meer info: www.volareo.live.

Gerelateerde berichten

Demo B&W A5 en A7

Eerste indruk B&W A5 en A7

Het persbericht van de gloednieuwe A5 en A7 is er nog maar net uit, maar wij hebben al een demo gehad van Bowers & Wilkins. Hartstikke leuk natuurlijk. De twee nieuwelingen in de ‘New Media’-lijn van B&W moeten het Apple-segment gaan aanvullen. Geen vervanging van de Zeppelin Air, maar een aanvulling dus. Hoe klinken deze […]

Napster Music

Napster is back!

NIEUWS – Jeetje, wat een jeugdsetiment komt er toch naar boven als we denken aan Napster. Die downloaddienst waar je als kind alles vandaan kon plukken. Met name mp3’tjes in ons geval. En dan niet te groot, want inbellen was duur! Napster is nu terug met Music Napster Guide om keihard de concurrentie aan te […]

Geef een reactie