Review Teufel Stereo L actieve streaming speaker

in Reviews (744) | Streaming Audio Reviews (112) | Multiroom Audio (49) | Streaming Audio (332) |


Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
1799

 • Teufel Stereo L
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-04-26
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 90%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 80%
 • Weergave
  Schrijver: 85%
 • Prijs
  Schrijver: 100%

Conclusie:

Wie een totaaloplossing zoekt en degelijk geluid wenst, zal toch eens moeten ruiken aan de Teufel Stereo L. Deze oplossing biedt nagenoeg alles: wifi, ethernet, analoog in en bluetooth. De app werkt prima en de weergave is gewoon goed voor een product van 1800 euro. Keurig in balans, net stereobeeld... heel ... Duits zullen we maar zeggen.

Enige punt van échte kritiek is het gemis van een digitale input. Dat is anno nu toch wel een must naar onze mening. Maar goed; dat is onze mening.

Actief is de toekomst. Of beter: actief is the way to go… En dat zien meer en meer fabrikanten. Waaronder natuurlijk Teufel. Al kennen we de Stereo L ook als de Raumfeld Stereo L die we een tijd terug hebben gereviewd. Er zijn echter wat wijzigingen die we graag willen doornemen met u. Dus zonder al te veel geneuzel: hier is de Teufel Stereo L actieve streaming speaker. 

In feite zien we weinig verschillen met de Raumfeld Stereo L die we in 2015 hebben getest. Toen was de naam ook Stereo L, echter was het daarvoor Speaker L als we het goed hebben. Teufel heeft bij de nieuwe Stereo L echter wel wat zaken aangepast. Zo zien we nu een coaxiale unit, een veel mooiere verbindingskabel tussen de twee speakers en een app die grondig is aangepast. Al was de oude app ook niet verkeerd.

Definion

We zien dat de Teufel Stereo L de units van de Definion-serie leent. Sowieso de coaxiale unit die verantwoordelijk is voor het midden en hoog. De woofers lijken ook verdacht veel op de Definion-modellen. En dat is een statement, want de Definion-serie is de hoge lijn van Teufel. Door deze keuze – en andere wijzigingen – is de prijs van de Stereo L wel wat omhoog. Van de 1500 euro drie jaar terug, naar 1800 euro anno nu. Is het de verhoging waard? Ja. Wij vinden van wel, want de afwerking, mogelijkheden en app zijn er wel op vooruit gegaan, zoals u later zult lezen.

Specificaties

Nog even kort wat specificaties van het systeem. Bovenin zien we de bekende coaxiale unit met daaronder drie 6,5-inch woofers. Deze set-up is in drieweg gezet. Ademen gaat via een poort aan de onderzijde waar u ook de verstelbare voet schroeft. De Raumfeld was een gesloten systeem. U vat hem al: de Teufel is écht wel een andere speaker dan de Raumfeld.

Elke unit is apart aangestuurd met een eigen klasse-D versterker. Zes in totaal dus. Bij elkaar goed voor zo’n 280 watt. Er is een actieve speaker een een passive speaker, wat laat zien dat we eigenlijk moeten praten over een Powered Speaker. En niet zozeer een actief model, aangezien er nog steeds een crossover gebruikt wordt.

Aansluiten kan met wifi (b/g/n/ac), ethernet (10/100) en bluetooth. Ook zien we USB (voor opslag / streaming) en cinch-stereo in. Dat moet bij elkaar toch een behoorlijk flexibele opzet verzorgen. Het enige dat we missen is een digitale input. Dat zou mooi zijn voor integratie met de tv bijvoorbeeld.

Over streamingdiensten kunnen we kort zijn. Raumfeld / Teufel levert alle populaire diensten. Van Spotify tot Tidal, internetradio en napster. Geen Qobuz en Deezer gek genoeg. Maar goed: die zijn wel weer te streamen via bluetooth.

Goed

Klinkt netjes

Oogt strak

Prima app

Geen gehannes... plug and play

Minder goed

Geen digitale inputs

Meer streaming-services zou leuk zijn

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: