Review Lumin D2 streamer

in Reviews (745) | Streaming Audio Reviews (113) | Multiroom Audio (49) | Streaming Audio (333) |


Lumin D2

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
2149

 • Lumin D2
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-04-18
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 90%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 100%
 • App
  Schrijver: 60%
 • Weergave
  Schrijver: 90%
 • Prijs
  Schrijver: 90%

Conclusie:

De Lumin D2 heeft ons positief verrast. De klank is prettig - met een lichte focus op het middengebied - en de weergave soepel. Tevens speelt deze Lumin echt nagenoeg alles. Van high-res tot DSD. En in vele smaakjes. Zelfs MQA en Roon zijn aan boord. En dat voor een prijs van 2149. Heel netjes.

Het enige échte minpunt dat we kunnen vinden is de Android-app. Die moet gewoon beter. Maar goed: dat is software en dus gemakkelijk aan te pakken. Dus kom op, Lumin: maak die app in orde en ga voor 5 sterren!

De wereld van digitale audio beweegt snel. Digitaal naar analoog omzetters – dacs – brengen elk jaar weer meer resolutie en verfijning en ook op gebied van streamers zien we talloze vernieuwingen ontstaan. Zowel met hard- als met software. Lumin is een speler die graag een graantje meepikt in die markt. Met de D1 hebben ze aardig wat succes geboekt. Nu is het tijd voor de opvolger: de Lumin D2. We gooien hem in het rek en gaan er eens voor zitten. 

Lumin behoeft onder de streaming-fans geen introductie. Het merk met het hoofdkantoor in Hong Kong heeft een bijzonder interessante lijn met streamers. Van de S1, A1, T1 en D1/D2 die een dac aan boord hebben, tot de U1 zonder converter, M1 alleskunner en L1 storage oplossing. De D2 is de eerste vernieuwde Lumin. De rest gaat natuurlijk volgen.

Wat is er nieuw?

Lumin heeft werk gemaakt van de D2. Er zijn wezenlijke zaken veranderd aan deze nieuweling. Zo is de voeding nu ingebouwd. En Lumin heeft de board-layout aangepakt om crosstalk te verlagen. Tel daar een significant snellere ARM-processor – onder dat koelblok -, meer geheugen en betere overall kwaliteit van de componenten bij op en u snapt dat de Lumin D2 iets meer brengt dan een ander serienummer. De Cirrus Logic / Wolfson-dacjes zijn gebleven. Ow… voor wie een zwarte versie heeft gemist: de behuizing is nu ook in zwart verkrijgbaar, zoals ook de foto’s laten zien.

Op gebied van connectiemogelijkheden zien we niet veel andere zaken dan bij de D1. Achterop treffen we twee single ended uitgangen aan, een setje gebalanceerde (XLR) en een digitale output: BNC (verrassend genoeg!). We zien tevens twee usb-aansluitingen en een ethernet-input. USB is voor storage; niet voor audio-output naar een dac. Is dat een gemis? Het hoeft niet, maar het was wel mooi geweest als één van de twee ook voor audio was geweest.

Goed

Soepel karakter

Speelt alles

Scherp geprijsd

Minder goed

(Android) App kan en moet beter

Middengebied mag voor ons ietsje milder

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: