Review JCAT USB FemtoJCAT USB Femto

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
435

 • JCAT USB Card Femto
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-04-30
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 80%
 • Weergave
  Schrijver: 100%
 • Prijs
  Schrijver: 60%
 • Weergave
  Schrijver: %

Conclusie:

De JCAT USB Card Femto - wat een mond vol - brengt zonder meer een verrijking op muzikaal vlak. We horen vooral meer rust, waardoor er meer definitie en verfijning hoorbaar is. Tevens horen we een scherper stereobeeld. Waarschijnlijk door de strakkere clocking.

Het enige punt is natuurlijk prijs. Want wie het goed wil doen, zal extern moeten voeden. En dan wordt de investering toch wel fors... Maar ja... wel (goed) hoorbaar.

Computer Audio is niet voor iedereen. Dat zit hem niet zozeer in de prestaties, want die zijn tot ongekend hoog niveau te krijgen. Het zit hem meer in het ‘hobby-gehalte’. Bent u graag en vaak bezig met het bouwen en tweaken van pc’s… prima. Dan is het zonder meer interessant om met pc-audio aan te slag te gaan. En dan is dit artikel ook zonder meer interessant. Bent u meer van plug-and-play… klik maar weg… We gaan met de JCAT USB Femto usb-kaart aan de slag. 

We spelen in onze Alpha Audio PC al tijden met een Elfidelity usb-kaart. En met goede resultaten. Zeker als we naar de prijs kijken: rond de 70 dollar bent u kwijt voor deze usb-kaart. Een SOTM kost 379 euro. En ja: hij is een fractie beter, maar het prijsverschil is veel te groot om dat goed te praten.

JCAT

We hebben eerder een product van JCAT getest: de JCAT NET Card Femto. Een pittige geprijsde netwerkkaart. Zeker als we de voeding meerekenen. Maar toch: het geeft een goed hoorbaar verschil op gebied van openheid, souplesse en rust. Gaat deze usb-kaart weer zo’n stap brengen? We gaan het bekijken.

Goed

Brengt veel rust...

En definitie

Twee poorten

Minder goed

... Prijs...

Inbouwen voor sommigen wellicht lastig

 • Interessant! Ik speel met en windows pc + (SOtM usb kaart) en een HFX fanloze pcu. Als software gebruik ik JRiver. Kort geleden een Auralic Aries G2 getest, maar kon er echt geen verschillen qua klank in ontdekken. Dit kan ook aan mijn gehoor liggen hoor, maar dan is het toch ook goed :-)

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: