Review Bowers & Wilkins 702 S2

in Hi-Fi (969) | Reviews (744) | Hifi recensies (350) | Luidsprekers (142) | Vloerstaand (28) |


Bowers Wilkins 702 S2 (

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
1999 per stuk

 • Bowers & Wilkins 702 S2
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-04-09
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 90%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 100%
 • Weergave
  Schrijver: 95%
 • Prijs
  Schrijver: 90%

Conclusie:

De nieuwe 702 S2 biedt een behoorlijk stap in kwaliteit ten opzichte van de CM10 en CM 10 S2. Hoewel de prijs omhoog is gegaan, vinden wij de stijging gerechtvaardigd; u krijgt een beter presterend product. De 702 S2 speelt los, groot en compleet met een opvallend snel en open middengebied.

Enige punt wat wij kunnen vinden wat verbeterd kan worden is de vormgeving. Het is en blijft wel een doosje om naar te kijken. Hoe mooi deze ook is afgewerkt. En die tweeter bovenop? Ja... wij vinden het wel wat, maar een hoge WAF zal het niet hebben. Om over kinderhandjes maar te zwijgen... Al is dat ook wel af te leren weten we uit ervaring.

Eind vorig jaar heeft Bowers & Wilkins de nieuwe 700-serie geïntroduceerd. Een compleet nieuwe lijn als opvolger van de CM-serie. Nu zijn de typenummers die we nu voorgeschoteld krijgen niet nieuw, want de 700-serie heeft eerder bestaan. Namelijk begin jaren 2000. Als opvolger heeft Bowers met de CM1 de CM-serie rond 2006 geïntroduceerd. Dit om meer ‘cinema’-liefhebbers aan te trekken. Later zijn er talloze modellen aan toegevoegd. Denk aan de CM8, CM9 en CM10. Na de Series 2 van de CM-serie – CM S2 – heeft Bowers toch weer de 700-serie leven ingeblazen. Niet omdat CM niet succesvol was, maar meer om de nummering weer logisch te krijgen. En dat is… ja: logisch. Wij hebben eerder de 707 S2 onder handen genomen. Nu is het tijd voor de grootste: de Bowers & Wilkins 702 S2.

Wie kijkt naar de nieuwe 700-serie zal wellicht zien dat het om een nieuw model gaat. Echter; de uiterlijke verschillen met de CM S2-serie zijn niet heel groot. Wellicht de zilverkleurige middentoner. Of een ander randje rondom de units. Al met al is het afwerkingsniveau wel wat beter dan bij de CM-serie. De 700-serie oogt strak en netjes.

De grote verschillen zijn echter in de speaker te vinden. Zo is de tweeter aangepakt. Deze is niet alleen double dome, maar teven voorzien van een microscopisch dun laagje carbon. Dat maakt hem nog wat stijver, waardoor de vervorming nog wat is verlaagd en de bandbreedte nog iets is verhoogd. Tevens is de behuizing voor de tweeter-on-top modellen nu van massief aluminium. Wederom om ‘ringing’ te elimineren. Resonantie dus. En die zilverkleurige middentoner? Die is van dat fraaie continuüm. Dit zijn – op het materiaal van de tweeter na – allemaal technieken van de 800-serie. Helaas hebben ze niet die mooie woofers van de 800-serie kunnen pikken. Dat werd te duur. Maar deze modellen zijn ook zeker niet verkeerd. Dat laten de metingen ook zien. Daarover later meer.

Kastje

Dan even over de behuizing. Die is niet echt veel veranderd. We zien nog steeds een vrij eenvoudige kast. Wel is de afwerking goed en is deze 702 S2 behoorlijk dood. Geen hoorbare resonanties dus. En dat is een goede zaak, want we horen en zien maar al te vaak vloerstaanders die toch wel hun eigen smaakje in de vorm van resonantie willen doorgeven. Niet bij deze 702 S2. En laten we eerlijk zijn: als u 4000 euro per paar neertelt, moet het ook gewoon goed zijn.

Goed

Speelt mooi holografisch

Zeer snel en open middengebied

Lage vervorming

Minder goed

"Doosje" kan spannender

 • Bedankt voor deze review. Persoonlijk houd ik van een snelle, snappy response zonder dat het agressief wordt. Liefst ook in de basregionen. Dit denk ik uit de review al enigszins op te kunnen maken. (luisteren is altijd nodig)

  Ik heb de 704S2 gehoord en de 705S2. De 705 leek een wat strakkere bas te hebben maar basloopjes in de muziek vertoonden wat “gaten”. De 704 kon het basloopje qua tonen beter weergeven maar hier klonken de bassen wat meer terughoudend. En ik ben lang waardoor de tweeter net iets te laag leek te zitten voor mijn oren.

  Ik ben daarom ZEER benieuwd hoe jullie de 703S2 zouden waarderen (ten opzichte van de 702 misscien ook). De 703S2 krijgt veel lovende kritieken. Slechts één reviewer zei dat de amp wat harder moet om beter bassen te horen. Vergeleken met de 702 is de 703 prijsgunstiger, iets bescheidener in de kamer en de tweeter zit er in. Ik kon het verschil in de opgebouwde- en ingebouwde tweeter van de 704 en 705 niet echt belangrijk noemen. Ingebouwd zie ik wat liever.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: