web analytics

DS Audio ST-50: naaldreiniger met speciale gel

De ST-50 naaldreiniger van DS Audio

Hoe leuk en mooi vinyl ook is, het heeft een groot nadeel: de platen zijn een magneet voor stof. En stofdeeltjes blijven onherroepelijk aan de naald hangen. De ST-50 naaldreiniger van DS Audio biedt hulp.

Als vinylliefhebber weet u dat het reinigen van zowel platen als naald onontkoombaar is. Doet u dat niet, dan nemen ruis en tikken hand over hand toe. Een overdaad aan storingen moet natuurlijk niet het luisteren naar vinyl verpesten. En dus zijn er al zo ongeveer het begin van de plaat allerlei reinigingsmethoden beschikbaar. Een hypermoderne is de ST-50 van DS Audio. In de metalen houder – met echt lederen voetje – treft u een speciale gel aan. Deze wordt normaal gesproken gebruikt om clean rooms (waar bijvoorbeeld chips – de niet-eetbare variant, that is – gefabriceerd worden) stofvrij te houden. Diezelfde gel bewijst volgens de fabrikant ook uitstekende diensten bij stofverwijdering van een naald.

Simpel in gebruik

Het gebruik van de ST-50 is simpel. Plaats het doosje (laten we het zo maar even noemen) geopend op de draaitafel. En zorg dat deze niet draait! ‘Dip’ vervolgens de naald drie keer in de gel en klaar. Het stof is van de naald verdwenen en opgenomen door de gel. De reiniger werkt voor zowel het unieke optische cartridge van DS Audio als welke ander type cartridge ook. De prijs van het kleinood bedraagt 75 Britse Ponden.

Gerelateerde berichten

Wadia’s nieuwe dock: 171 iTransport

PERSBERICHT – Wadia zette toch wel een beetje een standaard neer met de 170 iTransport. Dit dockingstation voor de iPod en iPhone transporteert keurig de digitale bitjes van de iPod en iPone naar de voorversterker. Het resutltaat is dat deze draagbare spelers prima als bron zijn in te zetten! Heerlijk toch. Audiac heeft nu de […]

Geef een reactie