BNR opent ‘s lands meest geavanceerde podcaststudio

BNR opent 's lands meest geavanceerde podcaststudio

BNR Nieuwsradio opent de meest geavanceerde podcaststudio van Nederland. Goed nieuws dus voor elke nieuwsjunk die ook nog een fatsoenlijke geluidskwaliteit weet te appreciëren.

Roos Abelman, host van de dagelijkse nieuwspodcast Newsroom, opende deze week de nieuwe podcaststudio van BNR Nieuwsradio. Een indrukwekkend staaltje techniek, waarmee podcasts op een eenvoudige manier, zonder technische kennis, kunnen worden opgenomen. De broadcast technicus van het station Jessy Goldfinger bouwde deze innovatieve digitale opnamestudio en legt in een video uit wat er allemaal achter de schermen gebeurt.

Geavanceerde eenvoud

Het bedieningspaneel werkt zo eenvoudig dat elke podcastmaker hier zelfstandig mee uit de voeten kan en top audiokwaliteit kan afleveren. Achter de gebruiksvriendelijke interface schuilt echter zeer geavanceerde software.Hoofdredacteur Sjors Fröhlich: “Deze nieuwe studio speelt een centrale rol in de audio-first strategie van BNR Nieuwsradio. Podcasts spelen daarin een prominente rol. Ik ben ontzettend trots op onze audiotechnici. Het is allemaal in-house gemaakt en bedacht. Echt ongeëvenaard hoe BNR blijft innoveren in dit constant veranderende medialandschap”.

Gerelateerde berichten

Arcam

Inruilactie Arcam receivers

Wie van plan is om binnenkort een Arcam-receiver aan te schaffen, doet er goed aan om snel te beslissen. Importeur Audiac is namelijk in Nederland en Luxemburg een inruilactie gestart waarbij u na inruil van uw oude versterker een fikse korting ontvangt op een nieuwe Arcam-receiver.

Geef een reactie