Spotify komt binnenkort met spraakherkenning

Spotify komt met spraakherkenning (bron afbeelding: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Spotify_logo_with_text.svg)

De welbekende streamingdienst Spotify komt binnenkort met spraakherkenning, in ieder geval voor Apple’s mobiele besturingssysteem iOS. Het komt de veiligheid op de weg vast ten goede.

Spotify is een populaire streamingdienst die vooralsnog gecomprimeerde audio de wereld instuurt. Dat heeft voor- en nadelen. Nadeel is natuurlijk dat de Ware Audiofiel compressie een gruwel vindt. Anderzijds is er ook een groot voordeel: minder dataverbruik tijdens het streamen. En dat maakt de dienst ook voor onderweg geschikt, voor in bijvoorbeeld de auto. En daar in die relatief lawaaiige omgeving maakt wat kwaliteitsverlies dankzij compressie natuurlijk weinig uit. Tegelijkertijd is het bedienen van apps tijdens het rijden levensgevaarlijk, voor uzelf en ook voor andere weggebruikers. Vandaar dat Spotify met een Driving Mode uit gaat komen. Daar werd al wat mee geëxperimenteerd, maar nu komt de optie voor iedereen beschikbaar.

Spraak

De essentie van Driving Mode is dat de (vooralsnog iOS) Spotify app bediend wordt via spraak. U kunt uw ogen dan veilig op de weg houden. Wanneer deze optie precies beschikbaar komt is nog onduidelijk. En al helemaal onduidelijk is of en wanneer Driving Mode in het Nederlands verschijnt. Afwachten dus, vrezen we. Maar de kans dat deze nieuwe mogelijkheid er gaat komen wordt steeds groter.

Gerelateerde berichten

spotify

‘Apple roept platenmaatschappijen op tot Spotify-boycot’

Met de gratis versie van Spotify is het mogelijk om onbeperkt naar muziek te luisteren. Volgens The Verge roept Apple platenmaatschappijen op om daar niet mee akkoord te gaan. Volgens anonieme bronnen probeert het Amerikaanse bedrijf op deze manier meer klanten te werven voor zijn eigen muziekdienst Beats Music.

Gang of Four - entertainment!

Gang of Four 21 september op Incubate

Ze maakten één van de beste platen ooit, werden tweemaal gecensureerd door de BBC en waren van grote invloed op het ontstaan van Red Hot Chili Peppers, R.E.M en Nirvana: Gang of Four. Op zaterdag 21 september treedt de postpunkgroep op in het Tilburgse 013 tijdens het festival Incubate. De band staat voor het eerst […]

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Bluesound Node2 versus Node2i – Puntje op de ‘i’?

Bluesound Node2 versus Node2i – Puntje op de ‘i’?