web analytics

Spotify komt binnenkort met spraakherkenning

Spotify komt met spraakherkenning (bron afbeelding: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Spotify_logo_with_text.svg)

De welbekende streamingdienst Spotify komt binnenkort met spraakherkenning, in ieder geval voor Apple’s mobiele besturingssysteem iOS. Het komt de veiligheid op de weg vast ten goede.

Spotify is een populaire streamingdienst die vooralsnog gecomprimeerde audio de wereld instuurt. Dat heeft voor- en nadelen. Nadeel is natuurlijk dat de Ware Audiofiel compressie een gruwel vindt. Anderzijds is er ook een groot voordeel: minder dataverbruik tijdens het streamen. En dat maakt de dienst ook voor onderweg geschikt, voor in bijvoorbeeld de auto. En daar in die relatief lawaaiige omgeving maakt wat kwaliteitsverlies dankzij compressie natuurlijk weinig uit. Tegelijkertijd is het bedienen van apps tijdens het rijden levensgevaarlijk, voor uzelf en ook voor andere weggebruikers. Vandaar dat Spotify met een Driving Mode uit gaat komen. Daar werd al wat mee geëxperimenteerd, maar nu komt de optie voor iedereen beschikbaar.

Spraak

De essentie van Driving Mode is dat de (vooralsnog iOS) Spotify app bediend wordt via spraak. U kunt uw ogen dan veilig op de weg houden. Wanneer deze optie precies beschikbaar komt is nog onduidelijk. En al helemaal onduidelijk is of en wanneer Driving Mode in het Nederlands verschijnt. Afwachten dus, vrezen we. Maar de kans dat deze nieuwe mogelijkheid er gaat komen wordt steeds groter.

Gerelateerde berichten

TIDAL

Tidal gaat samenwerking aan met Meridian

De high-res streamingdienst Tidal zal ook beschikbaar komen op apparatuur van Meridian. Deze fabrikant vindt het belangrijk dat muziek in goede kwaliteit als stream beschikbaar is, aangezien het merk onlangs zijn eigen MQA-codec heeft gepresenteerd. De samenwerking ligt dan ook voor de hand, want Tidal heeft als eerste muziekdienst deze codec als proef geïntegreerd. 

Hoofdkantoor Netflix

Netflix naar België en Duitsland

Ook onze buurlanden kunnen over een paar maanden genieten van Netflix. Aan het einde van dit jaar opent de Amerikaanse filmdienst zijn deuren in Duitsland en België. Tevens krijgen inwoners van Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Luxemburg op termijn toegang tot Netflix.

Geef een reactie