Review Teufel Real Blue NC

in Personal Audio (289) | Reviews (737) | Personal Audio Reviews (127) | Hoofdtelefoons (94) | Over Ear (52) |


Teufel Real Blue NC (

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 3.5 sterren
 • Erg goed!
199

 • Teufel Real Blue NC
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-03-20
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 90%
 • Comfort
  Schrijver: 75%
 • Weergave
  Schrijver: 75%
 • Prijs
  Schrijver: 70%

Conclusie:

Teufel zet met de Real Blue NC een prima presterende hoofdtelefoon in de markt. We zien een paar zeer positieve punten, zoals een ontspannen weergave van muziek met ruim voldoende detaillering. Echter missen we Bluetooth AptX. In deze klasse toch wel een misser. Tevens mag van ons de vervorming in het laag wat omlaag. Zonder Noise Cancelling tikt deze de 10% aan wat gewoon hoog is.

Echter: de levering is compleet, het draagcomfort is goed en de Noise Cancelling is zeer effectief. Positieve punten voor en model in deze prijsklasse.

De Duitse Duivels hebben ons een heel pallet met spullen toegestuurd. Op het pallet staan, behalve twee grote vloerstaanders, ook wat kleine doosjes. Gelukkig maar. In één van de kleinere doosjes vinden we de Teufel Real Blue NC: een noise cancelling hoofdtelefoon. Interessant segment, want we zien voor steeds minder geld goede producten in de markt komen. Al blijven de big boys als AKG, Bose en sinds kort ook Bowers daar wel domineren. Hoe presteert deze Duitser?

Teufel heeft werk gemaakt van de Real Blue NC. Dat is wel duidelijk. De hoofdtelefoon wordt geleverd in een keurige hoes van stevig kunststof. Hij kan dus zo de reistas in zonder dat de hoofdtelefoon beschadigt door andere, harde objecten. In de ‘koffer’ zit ook een vliegtuigstekkertje en een kabel voor een verbinding via minijack. Tevens zit er een microfoon en druktoetsen in het kabeltje. Kortom: ready to go.

Als we de hoofdtelefoon verder bekijken treffen we zachte, kunststof kussens aan die om het oor heen vallen – over ear. Deze houden op zich al heel veel geluid buiten. Dus actieve noise cancelling is niet per-sé nodig; daarover later meer. Op de rechter unit vinden we de power-knop – even ingedrukt houden – en een knop voor bluetooth-pairing. Tevens even ingedrukt houden om te pairen. Achter het klepje is een usb-connector voor het opladen van de geïntegreerde accu. Ook een mini-jack aansluiting om de kabel te verbinden. Aan de linkerkant vinden we een schakelaar voor het in- en uitschakelen van noise-cancelling.

Een leuke verrassing is dat de Teufel Real Blue NC ook te bedienen is met touch. Je kan omhoog en omlaag vegen voor volume, naar voren en naar achter om tracks te skippen én op de unit tikken om te pauzeren en weer te starten. Of om een gesprek op te nemen en op te hangen. Leuk! Dit zijn features die normaal in een wat prijziger model te vinden zijn. Al is 199,99 nog steeds niet supergoedkoop natuurlijk.

Bluetooth…

Een ander punt wat handig is, is het draadloze aspect. Teufel heeft de Real Blue NC – goh – voor zien van bluetooth. Maar we zien geen AptX, wat erg jammer is. Want de AptX-codec klinkt gewoonweg beter. En in deze prijsklasse vinden we het wel een must.

Goed

Zit prima

Mooi gemaakt

Compleet

Minder goed

Meettechnisch geen topper

Wordt wat warm

Geen AptX

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: