Review NAD C338 – NAD C558 – DALI Zensor 3

in Reviews (744) | Hifi recensies (314) | Complete systemen (14) |


NAD C338 - C558 - Zensor 3

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
1700

 • NAD C338 - C558 - DALI Zensor 3
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-03-27
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 80%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 100%
 • Weergave
  Schrijver: 80%
 • Prijs
  Schrijver: 80%

Conclusie:

NAD is lekker bezig. De C338 is een erg interessant product voor de moderne liefhebber die veel opties wenst. De DALI Zensor is al een tijd op de markt, maar speelt nog steeds mooi los, detailrijk en soepel. De nieuwe NAD C558 zijn we minder over te spreken als we eerlijk zijn. Het is een vrij basale draaitafel uit de stal van ProJect. En ondanks de modificaties - nieuwe toonarm, meegeleverde interlink en glazen plateau - vinden we hem te prijzig.

Over de muzikale kwaliteiten van deze set van minder dan 2000 euro kunnen we kort zijn: het is een lekker setje waar mening liefhebber jááren mee vooruit kan!

Een complete set voor 1700 euro. Een set met bluetooth, digitale ingangen, chromecast, analoge inputs én een platenspeler… voor 1700 euro. Is het mogelijk? Ja: het kan. Wij testen een set die opgebouwd is met een NAD C338, NAD C558 en een setje DALI Zensor 3. Eens kijken hoe dat muziek kan maken. 

Een compleet systeem samenstellen dat onder de 2000 euro blijft, is best te doen. Echter: een muzikaal en breed inzetbaar systeem samenstellen voor minder dan 2000 euro is vrij lastig. Zeker als er ook nog een platenspeler bij moet komen. Wij hebben een instap-systeem van NAD in onze werkkamer neergezet: een C338 – eerder getest – met een nieuwe C558 platenspeler en een setje DALI Zensor 3. Alles blij elkaar zo’n 1700 euro. Toch een leuk systeem voor wie graag kennis wil maken met hifi!

Hype?

We zijn bij Alpha Audio natuurlijk meer van de streaming. Voor 10 of 20 euro  per maand praktisch onbeperkt toegang tot muziek: prachtig. En de kwaliteit? Uitstekend… zeker lossless en high-res is genieten geblazen. Maar hoe zit dat nu met vinyl? Is het een hype? Het is lastig te beantwoorden, aangezien niemand een glazen bol heeft. We zien meer en meer fabrikanten met spelers en voortrapjes komen. En de persen bij record industry staan niet stil. In tegendeel: er worden enorme aantallen gemaakt. De buren: Music on Vinyl – waar we een paar platen hebben geleend voor deze test – hebben het ook gewoon gezond druk. Dus zeg het maar: is vinyl een hype? Of is het gewoon een format dat naast streaming blijft bestaan?

Goed

Interessant prijspunt

Oogt strak

Flexibel inzetbaar

Minder goed

Platenspeler is nogal basic

... en te duur naar onze mening

Geen bekabelde netwerkaansluiting

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


Gerelateerde items? Zie ook: