Review Marantz ND8006 streamer – dac – cd-speler

in Reviews (753) | Hifi recensies (352) | CD-spelers (28) | D/A Converters (99) | Streaming Audio Reviews (113) | Streamers (45) | Streaming Audio (332) |


Marantz ND8006

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4.5 sterren
 • Absurd goed
1199

 • Marantz ND8006
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-03-20
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 90%
 • Inzetbaarheid
  Schrijver: 100%
 • App
  Schrijver: 50%
 • Weergave
  Schrijver: 100%
 • Prijs
  Schrijver: 100%

Conclusie:

Yes... Marantz heeft het geflikt. Een mooie alleskunner met een zeer nette prijs. Wij zijn oprecht enthousiast over de ND8006. De reden? Het brengt de Marantz-sound weer terug. Die heerlijk 'vloeiende', ietwat warme sound. Tevens brengt het streaming, cd én een dac in één behuizing zonder merkbare concessies.

Is het allemaal rozengeur en manenschijn? Nee. De HEOS-app moet beter. En de volumeregeling is merkbaar 'lossy'. Er is hoorbaar verlies van dynamiek en laaddruk.

Titels worden langer en langer nu fabrikanten meer functies in een apparaat gaan fuseren. Maar goed… En Marantz doet daar ook aan mee met de ND8006. Dit is namelijk niet gewoon een streamer. Maar ook een cd-speler én dac. Met volumeregeling. Dus in feite hebben we het over een pre-amp, streamer, cd-speler dac…. Of welke volgorde dan ook logisch is. En dat voor… tromgeroffel… 1199 euro. Man… waar zit de catch bij deze creatie van Marantz? 

Marantz… een merk met een wat roerige geschiedenis. Een geschiedenis van overnames, verandering… Maar ja: welk merk dat decennia achter zich heeft niet? Het is ook een merk met een trouwe achterban, hebben we gemerkt. En dat is ook wel logisch, want het is een merk met een signatuur. Eentje die ze de laatste jaren wel minder en minder hebben laten horen, als wij eerlijk zijn. Gelukkig zien we nu een verandering. De PM8006 heeft auteur Harro Tillema verrast. En eerlijk: de ND8006 heeft redacteur in kwestie ook verrast… het blijft een apparaat met bijzonder weinig concessies.

Alles in één

De titel en het intro laten het al zien. De ND8006 is een speler die in feite alles afspeelt. Cd’s, streaming – UPnP via HEOS, AirPlay, Tidal, Spotify, Deezer, TuneIn, Napster en Soundcloud. Samen met de dac en volumeregeling kan het de centrale hub in het netwerk vormen. Ware het niet dat we hier de catch hebben gevonden: de volumeregeling is echt niet om over naar huis te schrijven (later meer informatie). Gek genoeg is de variabele output harder op 100% dan de fixed output. Gaat u echter onder de 90% van het volume, dan horen we het plaatje steeds platter worden en de onderkant energie verliezen. Niet aan te raden dus.

Een tweede catch is de HEOS-app die we echt inmiddels ouderwets vinden voelen. De app moet echt beter. Kom op Marantz! Kijk naar de concurrenten: Bluesound, Sonos, Yamaha… allemaal mijlen beter dan HEOS. Om over de mogelijkheden en bediening van ROON maar te zwijgen.

Maar hier eindigen de minpunten. Want de rest… is gewoon heel erg goed!

Goed

Heerlijke sound

Interessante fusie van cd, streaming en dac

Vriendelijke prijs

Minder goed

Heos-app moet beter

Volumeregeling is lossy

 • Hi,

  Ik ben nieuw in de streaming wereld en speel nu sinds jullie review met een Steljes M2 streamer. Leuk apparaat maar ik mis soms wat dynamiek, diepte en detail. Mijn vermoeden is dat het er ook voor een groot deel aan ligt dat de M2 alleen met Spotify om kan gaan (?) Graag zou ik willen upgraden naar een streamer rond de 1000,-. Ga ik er met deze ND8006 klanktechnisch flink op vooruit? En is deze vergelijkbaar met de OPPO Sonica DAC? Welke geniet jullie voorkeur? Of adviseer je nog een andere speler in deze prijsklasse?

  Alvast bedankt.

  • Dag Senergy,

   De Marantz is zonder enige twijfel een behoorlijk stap. De Sonica idem. Welke beter is, is vooral smaak. Beide spelen erg netjes, waarbij de Marantz iet vloeiender en liever klinkt. Wat onze voorkeur is, is niet relevant. Het gaat om de smaak van wie naar de set luistert.

 • Gekke vergelijking misschien… maar twijfel tussen de nd8006 met m’n Pm8006 of een chord Mojo icm een streamer. Wat is jullie gedachte daarin?is de dac in de Mojo echt zoveel beter zoals de specs dat willen zeggen ( ben niet van specs eigenlijk. )

 • Dag Jaap,

  Als ik met de nd 8006 via coax out naar mijn eigen dac ga speelt de cdspeler én de streamer dan via mijn eigen dac?

  Vriendelijke groeten
  Geoffrey

 • Dag Jaap,

  Alpha approved dan nog. Wow! Die zag ik niet aankomen. Voor wie deze speler bedoeld is? Voor mij!

  Stuur hem gewoon even op naar West-Vlaanderen. En stuur de versterker gerust ook mee. Bedankt alvast!

  Groeten
  G

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: