Review Edifier W855 Bluetooth hoofdtelefoon

in Personal Audio (289) | Reviews (739) | Personal Audio Reviews (127) | Hoofdtelefoons (94) | Over Ear (52) |


Edifier W855 (

Intro

 • Alpha-Rating

 • Beoordeeld 4 sterren
 • Super!
150

 • Edifier W855BT
 • Getest door:
 • Gepost op: :
 • Laatst aangepast: 2018-03-10
 • Bouwkwaliteit
  Schrijver: 75%
 • Comfort
  Schrijver: 80%
 • Weergave
  Schrijver: 80%
 • Prijs
  Schrijver: 80%

Conclusie:

Deze Edifier W855BT komt heel erg dichtbij de Sennheiser Urbanite XL Wireless. Het verschil? De prijs, want de Edifier kost ongeveer de helft van zijn Duitse collega. We kunnen eigenlijk niets anders zeggen dan dat  deze hoofdtelefoon gewoon lekker zit en gewoon lekker klinkt. Wat ons betreft nog eens het bewijs dat Chinese audio allang het niveau van crappy en inferieure techniek is ontstegen.

Edifier, we hebben er al meer reviews over geschreven. Het Chinese merk dat actieve monitorspeakers en hoofdtelefoons maakt met een prijs/kwaliteitsverhouding die zonder meer concurrerend is. En het merk dat een aantal jaren geleden Stax overnam met de belofte “Stax will still remain Stax”. Een soort Chinese Teufel, of een duivelse Chinees? In het nieuwe Chinese Jaar van de Hond nemen we twee Edifier hoofdtelefoons onder de loep. Als eerste de W855 Bluetooth.

Wie de website van Edifier opent, ziet al snel wat de doelgroep van het merk is. Young & Urban, Fris & Fruitig, Mobiel en Flexibel, Gebruiksgemak en Comfort. Zoiets. Edifier wil producten maken die meer zijn dan zes plankjes en een driver (luidsprekers) of een hoofdband met oorschelpen (hoofdtelefoon). Design speelt een belangrijke rol.

Spics & Specs

De W855BT is een Bluetooth over ear hoofdtelefoon. Hoofdband en frame van de oorschelpen zijn gemaakt van een aluminium en magnesium-combinatie. Daardoor is het geheel prettig licht in gewicht, 238 gram. U hebt de keuze uit twee kleuren, zwart of bruin. De bruine versie die wij ter review hebben ontvangen, heeft een chique uitstraling.

De hoofdtelefoon wordt geleverd in een nette doos waarin u een stevige kunststof reistas aantreft, een 3,5mm audiokabel en een micro USB oplaadkabel. Een compleet en fraai uitgevoerd pakket, niet iets dat je zou verwachten bij een hoofdtelefoon in deze prijsklasse.

Comfort

Dat ‘echt leder’ niet meer een essentiële voorwaarde is voor comfortabele oorkussens bewijst ook deze Edifier W855BT. De oorkussens zijn gemaakt van kunstleer dat erg prettig aanvoelt; geen warme oren, opgesloten gevoel of andere narigheid die inherent kan zijn aan gesloten en over-ear systemen. Het verstellen van de oorschelp gaat door deze in of uit de hoofdband te halen. De pasvorm is prima; in de testperiode hebben verschillende hoofd-omtrekken kennisgemaakt met de Edifier en er hebben ons heen klachten bereikt, integendeel. De fijn aanvoelende oorschelpen en het lichte gewicht dragen daar zeker aan bij.

Goed

Mooi afgewerkt

Goed draagcomfort

Prettig in gebruik, met en zonder kabel

 • Dag Yung

  Via USB gaat het signaal naar de Mutec MC-3+ USB Master Clock Generator en van daaruit naar de Sennheisser HDVD800 hoofdtelefoonversterker. Netfilter PFM2 van Van Medevoort, stroombekabeling van Supra.

  Zou het wat zijn om als je over BT luistert ook even te vermelden welke codec je gebruikt hebt?

  • Dag Vincent,

   Ik heb zowel met een iPhone (iOS) als met de Mac (OSX) Bluetooth geluisterd. iOS-apparatuur streamt aac-stereogeluid met een bemonsteringsfrequentie van 44,1 kHz en een bitrate van 264 Kbit/s. Geen Aptx dus. Voor Mac OSX is dit wel mogelijk.

   En om dan helemaal compleet te zijn: de signaalweg van de referentieset voor hoofdtelefoons is als volgt. Een standaard USB-B naar A (printer)kabel van de computer naar de Mutec reclocker. Een Weiss Chiron AES/EBU-kabel verbindt de Mutec met de HDVD 800 DAC/versterker. Optioneel een S/PDIF-connectie van Art Speak. In deze setup klinkt AES beter dan S/PDIF.

   • Dank voor deze aanvulling. Edifier benadrukt op hun site de AptX ondersteuning, de AAC codec die iOS ondersteund wordt niet genoemd waardoor ik vermoed dat dat er niet op zit. Als dat zo is dan valt iOS terug op SBC, de standaard bluetooth audio codec. Ik ben benieuwd of je verschillen in geluidskwaliteit tussen iOS en OSX hebt waargenomen.

    Zelf heb ik momenteel een Sennheiser urbanite XL wireless in gebruik, die blijkbaar hetzelfde klankkarakter heeft. Aangezien dit een uitlopend model is kan je hem momenteel voor 140 euro of minder bemachtigen, hij is behoorlijk in prijs gedaald. De Urbanite heeft overigens ook geen AAC support.

    • Sorry voor de late reactie, de W855BT gebruikt een CSR 8645 Bluetooth chipset die de volgende codec’s ondersteunt: aptX, MP3, AAC en SBC. Dus AAC wordt ook direct ondersteund. Ik gebruik zelf ook een iPhone en MacBook Pro.

     • Dank voor deze reactie, dat is nuttige info! Qualcomm heeft de specificaties van z’n verschillende chips op een duidelijke manier online staan, dus als je exact wil weten wat de specs van deze chip zijn kijk dan hier.

 • Geef een reactie

  U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.


  Gerelateerde items? Zie ook: